Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Damir Kedžo: 'Trenutno ne razmišljam o novoj prijavi na Doru'

Autori I.K.K. J.P.B.
Autori I.K.K. J.P.B.

Za Story.hr

Izvor: promo

Domaći pjevač, 33-godišnji Damir Kedžo ostao je 'blago' iznenađen i razočaran odlukom HRT-a da on sa svojom pjesmom 'Divlji vjetre' ipak neće predstavljati Hrvatsku na idućem Eurosongu koji se trebao održati ove godine u Nizozemskoj, ali je pomaknut na sljedeću. HRT je odlučio da će na to natjecanje ići pobjednik nove Dore koja će se održati u veljači iduće godine, tako da jedinu šansu da ipak otputuje u Rotterdam Damir ima samo ako pobjedi ponovno na tom natjecanju. Što o svemu tome misli nekadašnji član boy benda 'Saša, Tin i Kedžo', kako se sada osjeća, razmišlja li da se prijavi na Doru i krene po novu pobjedu, te sve o svojoj novoj pjesmi 'Nedodirljiva' koju možete premijerno pogledati samo na Story.hr, otkrio nam je u intervjuu.

Pitanje koliko je bio iznenađen odlukom HRT-a Damir nije htio komentirati, ali je pojasnio kakve pjesme najviše voli pjevati.

'Energična sam osoba i najviše volim svoju publiku i koncerte. Volim tu razmjenu energija, komunikaciju, pokret. Volim pjevati balade, ali me i brže pjesme pokreću. Uvijek su me inspirirali izvođači koji imaju raspon u svom repertoaru i ne volim se ograničavati žanrom', rekao je.

'Trenutno ne razmišljam o novoj prijavi na Doru. Fokusiran sam na promociju pjesme , spota, albuma. Koristimo popuštanje mjera za snimanje novih pjesama , jer život nas je naučio da ne uzimamo sve što imamo olako i da kvalitetnije koristimo vrijeme'

 Ispričao je i što osjeća prema svojoj najnovijoj pjesmi 'Nedodirljiva', koja je nastala nakon 'preduge' glazbene stanke zbog pandemije koronavirusa.

'Ova pjesma nosi u sebi sve ono što volim, ritam, sreću, ljubav. Pokreće me i izmami osmjeh svaki put kad ju pjevam i slušam, ono što želim je da i kod slušatelja izazove istu reakciju, kada se dogodi ta kemija i publika osjeti emociju znam da smo napravili dobru stvar. “Nedodirljiva” je svima koji su je čuli bila kako i tekst kaže “neodoljiva” , već na prvo slušanje, nadam se da će i vama', kazao je. 

Izvor: promo

Na pitanje razmišlja li da se nakon svega prijavi na novu Doru i bori za odlazak na Eurosong, Damir je odgovorio: 'Trenutno ne razmišljam o novoj prijavi na Doru. Fokusiran sam na promociju pjesme, spota, albuma. Koristimo popuštanje mjera za snimanje novih pjesama , jer život nas je naučio da ne uzimamo sve što imamo olako i da kvalitetnije koristimo vrijeme'.

A kakvi su mu daljni radni planovi s obzirom na 'novo normalno' i ponovno razbuktavanje slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, Damir je otkrio kako mu je ta cijela situacija itekako utjecala na karijeru.

'Kao i svima i meni je korona utjecala na život. Sve je stalo i od ožujka živimo neki “ novonormalni život”. Navikavam se i prilagođavam kao i svi i nitko od nas ne zna što budućnost nosi'

 'Kao i svima i meni je korona utjecala na život. Sve je stalo i od ožujka živimo neki “ novonormalni život”. Navikavam se i prilagođavam kao i svi i nitko od nas ne zna što budućnost nosi. Ali radimo i živimo i dalje, samo po novim pravilima. Manje se pjeva uživo, ali glazba se i dalje jednako sluša. Mi smo snimili “Nedodirljivu”, zahvalni smo što smo uspjeli snimiti spot. Gotov je i album koji izlazi jako jako brzo. Glazbeni i onaj umjetnički dio je gotov sad čekamo fizičku proizvodnju i kroz desetak dana bit će u prodaji. Ako to mjere budu dozvoljavale pokušat ću što više putovati i više bolje upoznati ljepote naše zemlje za koje do sada, kao i mnogi od nas nisam imao vremena i pjevati na koncertima za koje se procijeni da su mogući i sigurni', objasnio je.

Izvor: promo

 'Svi znamo što nam je činiti da koronu kontroliramo i maksimalno zaštitimo sebe i druge. Da spriječimo širenje i zaštitimo maksimalno one najosjetljivije. Poštujem mjere i činim sve ono na što mogu utjecati. Dok znanstvenici ne nađu rješenje morat ćemo živjeti ovako . Ono što je protekla karantena pokazala je koliko je ljudima glazba i pjevanje potrebno, čini mi se i više nego kada je sve “normalno”. Za to živim i sretan sam što nam glazbu nikakva pandemija ne može oduzeti', zaključio je mladi glazbenik.


Najčitanije

Najnovije

loader