Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

'Da mi je sin gay, rekao bih mu da taj križ mora nositi apstinirajući'

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

Domaći glazbenik otkrio stav o homoseksualnosti

Izvor: Story

Domaći glazbenik i kandidat Mosta u drugoj izbornoj jedinici, 34-godišnji reper Ante Cash otkrio je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju što bi napravio kada bi mu njegov sin rekao da je homoseksualac. S njegovim stavom mnogi se neće složiti, pogotovo oni koji nisu vjernici Katoličke crkve.

'Rekao bih mu da je normalno dobiti svoj križ, jer je čovječanstvo ranjeno, i svi imamo svoj, netko ovakav, netko onakav. Rekao bih mu da križ mora nositi apstinirajući, a da će snagu za to dobiti moleći se Bogu', kazao je glazbenik.

Izvor: Story

'Upozorio bih ga na društvo, koje nije u stanju gledati na vječni život, nego samo ovaj jadni i kratki koji su dobili potrošiti na što više obijesti i uživanja. Upozorio bih ga da će ga takvi maltretirati jer svet čovjek, čak i kada nikoga ne dira, žulja savjest onih drugih samim svojim postojanjem. On bi znao da ga volim najviše na svijetu i vjerovao bi mi, koliko god moje upute bile gorke za čuti. Jer ljubav se ne očituje tako da ti netko da sve što želiš, nego da ti da samo ono što je dobro za tebe. Ni sad mu ne dam da se igra s noževima i strujom, pa razumije', smatra Ante.

Povezane vijesti

Također, priznao je kako nikada ne bi podržavao LGBT osobe i išao na pride festivale jer ih smatra protivnim vjeri.

Izvor: Story

'Rekao bih mu da je normalno dobiti svoj križ, jer je čovječanstvo ranjeno, i svi imamo svoj, netko ovakav, netko onakav. Rekao bih mu da križ mora nositi apstinirajući, a da će snagu za to dobiti moleći se Bogu'

 'Ne, jer se radi o jednoj antikršćanskoj ideologiji koja ohrabruje ljude s tom sklonošću da konzumiraju grijeh. Nespojivo je s mojom vjerom da podržavam nekoga u grijehu ako znam da je plaća za to pakao. I sad ću, kao kod stava o pobačaju, ispasti netolerantan i neprijatelj osoba s homoseksualnim sklonostima, a ustvari je obrnuto. Izlažem se bujici uvreda jer se brinem za njihove duše, koje bi mogle završiti u paklu. Također, treba reći da postoje i mnoge osobe s homoseksualnim sklonostima koje su vjernici i koje shvaćaju da je to križ koji su dobili i da ga se nosi apstinirajući. Crkva bi trebala naći više načina da pomogne takvima, tu najviše opet mislim na onih 86 posto katolika koji bi trebali imati razumijevanja za takve ljude, a ne rugati im se, kao što je to nekad slučaj', rekao je reper.

Izvor: Story

Podsjetimo, Ante je prije nekoliko mjeseci otkrio kako je pronašao Isusa kad se našao u životnoj kaljuži, u beznađu i pesimizmu. Tada je započeo proces, koji je trajao četiri godine, u kojemu ga je Bog 'strpljivo i s puno nježnosti oblikovao'. Kao 17-godišnjak je snimio i pjesmu 'U ime oca i novca' u kojoj je kritizirao Crkvu i svećenstvo. Odlučio ju je više ne pjevati i izbrisao ju je s YouTubea. 'Mislim da ona predstavlja moja neka glupa kratkovidna nezrela pubertetska uvjerenja, ali i loš pokušaj afirmacije u društvu koje voli kritiku. Naravno da Crkva ima svojih propusta, mana i rana, ali je ne može kritizirati onaj koji je u potpunom neznanju i grijehu', ispričao je reper.

Tagovi

loader