Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Zanimljiva priča glumačkog para

Autor Maja Šitum
Autor Maja Šitum

Na ovogodišnji Sarajevo film festival kao predsjednik žirija stiže francuski oskarovac Michel Hazanavicius sa 20 godina mlađom suprugom, glumicom Berenice Bejo, s kojom obožava surađivati na filmu, ali i dijeliti život

Izvor: Profimedia

Nakon što je 2014. godine predstavio dramu ‘Potraga’, na Sarajevo Film Festival u kolovozu se vraća francuski redatelj Michel Hazanavicius, ali ovaj put kao predsjednik žirija.
- Hazanavicius je autor poznat po snažnom stilskom izrazu koji uvijek iznova preispituje odnos prema filmskom mediju, njegovű jeziku i povijesti. Sjetimo se kako nas je prije nekoliko godina, u novome mileniju, podsjetio na snagu naizgled prevladane filmske forme svojim ‘Umjetnikom’, kada je cijeli svijet ponovno uživao u crnom-bijelome nijemom filmu - rekao je direktor SFF-a Mirsad Purivatra, koji ne krije oduševljenje što će 53-godišnji oskarovac biti predsjednik žirija, a s njime će doći i lijepa supruga, francusko-argentinska glumica Berenice Bejo.

Izvor: Profimedia


Osim što godinama slove za skladan par, supružnici su ostvarili brojne uspješne suradnje, a sve je počelo u veljači 2005. godine. Francuskinji rođenoj u Argentini smiješila se holivudska karijera nakon što je glumila u ‘Priči o vitezu’ s Heathom Legerom i živjela u SAD-u, kada ju je nazvao agent te počeo nagovarati da se vrati u Pariz i ode na audiciju za komediju ‘OSS 177: Kairo, špijunsko gnijezdo’. Otvoreno mu je rekla da se ne želi vratiti u Francusku i glumiti u špijunskoj parodiji, ali nakon nekoliko dana premišljanja ipak je sjela u avion. Bila je posljednja glumica koju je redatelj Hazanavicius trebao vidjeti.
- Audicija je bila bizarna. Michel me ni u jednom trenutku nije pogledao, stalno je gledao sa strane. Nekoliko puta rekao mi je da pročitam jednu te istu rečenicu, zahvalio mi i izišla sam. Bila sam bijesna, odmah sam nazvala svog agenta i rekla mu da je redatelj totalni čudak. Tjedan dana poslije dobila sam ulogu. Poslije sam ga pitala zašto me ni jednom nije pogledao i odgovorio je da nije bilo potrebno jer mu je bilo važnije čuti me. Normalno da mi je poslije dao ulogu u nijemom filmu - uz smijeh je opisala prvi susret s Michelom, koji iz prijašnje veze s redateljicom Virginijom Lovisone ima kćeri Simone i Fantine.
Brzo su se zaljubili i počeli vezu. Prvo zajedničko dijete, sina Luciena, rodila je 2008., a 2011. na svijet je došla i kći Gloria. Već su tada mnogi primijetili da se povijest ponavlja. Naime, Berenicein otac je redatelj koji je imao dvoje djece prije nego što je oženio njezinu majku Silviju s kojim je dobio dvoje djece.
- Znam… I još se moj tata zove Miguel pa često izgovorim njegovo ime kada zovem Michela. Ne možeš se udati za oca, ali možeš za nekoga tko mu je nalik - šaljivo je opisala glumica, koja je uz kolegu Jeana Dujardina bila zvijezda ‘Umjetnika’, filma koji je Hazanavicius godinama želio snimiti.

Berenice Bejo i Michel Hazanavicius Izvor: Profimedia


- Bio je izazov snimiti nijemi film, ali mislim da je zbog toga priča još snažnija i poetičnija. Kada želiš voljenoj osobi izraziti nešto važno, ne moraš uvijek koristiti riječi - opisao je redatelj, koji je oduvijek znao tko će utjeloviti glavni ženski lik.
- Pa ona mi je muza - kratko je rekao, a njegova je supruga pojasnila:
- Kada je počeo pisati scenarij, rekao je: “Ovo je tvoja uloga.” Da mislim kako uloga nije za mene, rekla bih mu, ali on me toliko dobro poznaje. Jako je duhovit, fantastičan je redatelj i zašto ne bih s njim radila ako mogu?
Michel je dodao da vole zajedno snimati jer je s njim jako lako surađivati.
‘Umjetnik’ je postao senzacija, osvojio je pet Oscara (za najbolji film, režiju, glavnoga glumca, kostimografiju i glazbu), a Berenice je bila nominirana u kategoriji najbolje sporedne glumice (poslije je rekla da joj je žao što je na to pristala jer je imala glavnu, a ne sporednu ulogu). Osim što su im cvjetale karijere, uzbudljivo je bilo i na privatnom planu jer su dobili kćer Gloriju. Oboje su se vrlo brzo vratili poslu i zajedno snimali film ‘Potraga’, koji je u kinima zaigrao 2014., a kada su ih u zajedničkom intervjuu pitali što se promijenilo u te tri godine, Francuz je odgovorio:
- Život se promijenio nabolje, supruga je rodila. Djevojčica sada ima tri godine i zabavna je - bio je kratak, a kada ga je Bejo pitala je li to jedino što može reći o kćeri, dodao je:
- Pa ja vam imam toliko djece… ma, ova je samo zabavna - odgovorio je smijući se i dodao da je Gloria predivno dijete.
Nova suradnja uslijedila je na filmu ‘Neustrašivi’ o ljubavnoj vezi 34-godišnjeg redatelja Jean-Luca Godarda sa 17-godišnjom glumicom Anne Wiazemsky.
- Moja supruga misli da je taj film moj autoportret, ali kada bi se usporedile naše veze, nije. Mi nismo toliko toksični već zbog načina na koji svaki redatelj može imati dvojbe o svom poslu - opisao je Hazanavicius, koji je nedavno snimio svoj sedmi film ‘Izgubljeni princ’ u kojem također glumi njegova voljena 43-godišnjakinja.

loader