Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Domaća influencerica s australskom adresom: 'Bojim se što je sljedeće'

Autori I.K.K. N.R.
Autori I.K.K. N.R.

Za Story.hr

Izvor: Instagram

Hrvatska influencerica s australskom adresom, Petra Konyit sa suprugom Josipom živi dvije godine u Australiji. Tijekom strašnih požara koji su harali tom zemljom ove godine, putem videa kojeg je objavila na društvenim mrežama uspjela aktivirati određen broj Hrvata da pomognu toj zemlji donacijama. Sad je samo za Story.hr otkrila kakvo je stanje u Australiji, koja je ponovno uvela karantenu i postrožila mjere zbog naglog skoka broja slučajeva novozaraženih koronavirusom.

Ponovno šest tjedana u karantenu. Možeš li nam opisati trenutnu situaciju u Australiji? Kako kod vas uopće izgleda karantena?

Nažalost, vratili su nas u karantenu na šest tjedana iz razloga što su se slučajevi drastično povećali (preko 100 novih u zadnja 24 sata). Mi smo jedina država (Victoria) koja je u takvoj situaciji. Ostatak Australije normalno funkcionira. U Melbourneu smo se pokušali

Obitelj se ne smije međusobno posjećivati iako su parovima dozvolili posjete. Teško je biti ponovno u karanteni jer smo se tek počeli ponovno navikavati na normalan život, ali brzo će i to proći; bitno da se držimo pravila

 boriti zadnjih par tjedana; vlada je u karantenu stavljala kvart po kvart (pod kvart mislim na dijelove grada koji su imali najveći broj zaraženih po poštanskom broju) ali nije ni to pomoglo pa je rezultiralo ponovnom karantenom za cijelu državu. Što se tiče pravila, većina mjesta u gradu je potpuno zatvorena kao npr. saloni, kina, muzeji, sportski klubovi ... dok su trgovine otvorene budući da su potrebne za namirnice. Neki restorani su isto otvoren,i ali samo za “takeaway”. Što se posla tiče je pravilo da se radi od doma ako baš ne moraš na posao. Neke firme traže da se dođe dva puta tjedno , neke firme dopuštaju rad od doma svaki dan. Tjelovježba je dozvoljena u dvoje na otvorenom, ali teretane i sportski centri su zatvoreni. Obitelj se ne smije međusobno posjećivati iako su parovima dozvolili posjete. Teško je biti ponovno u karanteni jer smo se tek počeli ponovno navikavati na normalan život, ali brzo će i to proći; bitno da se držimo pravila.

Smatraš li da su mjere opreza možda prestroge ili si zadovoljna ovim potezom?

Situacija je definitivno utjecala na posao - ne samo meni već svakom stanovniku Australije. Cijela ekonomija je nastradala i mislim da ćemo se dugo boriti da se vratimo na staro, ali država se pobrinula se ljudima pomogne na pravi način

 Mislim da nitko nije zadovoljan biti ponovno zatvoren, ali moramo da bi nam poslije bilo bolje. Mjere jesu stroge, ali to je jedini način kako se boriti protiv ovog virusa i trebamo stisnuti zube. Navikneš se u životu na sve pa ćemo tako i na ovo; nije idealno, ali nije niti najgore.

Hoće li spomenuta situacija utjecati na tvoj posao?

Situacija je definitivno utjecala na posao - ne samo meni već svakom stanovniku Australije. Cijela ekonomija je nastradala i mislim da ćemo se dugo boriti da se vratimo na staro, ali država se pobrinula se ljudima pomogne na pravi način.

Jesi li imala u planu dolaziti u Hrvatsku?

Planirala sam biti u Hrvatskoj 14. srpnja ove godine što je za tjedan dana! Nažalost, ove godine ništa od toga; granice Australije su zatvorene te da bi napustio državu moraš imati jako dobar razlog i tražiti dopuštenje kako bi izašao van. Jako me to pogodilo jer mi obitelj stvarno nedostaje.

Požari, sada korona.. bojiš li se svega ovoga?

Požari, korona pa i prosvjedi; sve se nakupilo ove godine i stvarno je strašno. Velika je ovo godina, a tek smo na pola... Da, bojim se što je sljedeće, ali svaki dan se pomolim i pozitivno mislim pa me to nekako održava.

Kako si do sada kratila to vrijeme u karanteni? Kako ‘ostati normalan’ u tih šest tjedana?

Karantenu sam zapravo iskoristila za realiziranje poslovnih ideja . Malo sam unaprijedila kuhanje hehe, družila se s obitelji, puno trenirala i naučila nekoliko TikTok plesova! Zapravo mi je vrijeme brzo prošlo u prvoj karanteni, vidjet ćemo sada, držite fige!

Najčitanije

Najnovije

loader