Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

'Želja mi je jednoga dana utjeloviti serijskog ubojicu'

Autor Nikolina Guja
Autor Nikolina Guja

Glumica Merve Çağıran, koju gledamo u šokantnoj i emotivnoj tv seriji ‘Dijete’ na Novoj tv, otkriva detalje sa seta, ali i iz svojega privatnog života

Izvor: Story Press, Nova TV

Iako je kao trogodišnjakinja željela biti pjevačica, 27-godišnja Merve Çağıran u osnovnoj školi promijenila je tu odluku te izrazila želju da postane glumica. Nije dugo trebalo da je majka shvati ozbiljno i upiše na sate glume koje je pohađala tri puta tjedno. Plodovi njezina rada i ustrajnosti stigli su kada je dobila ulogu u turskoj inačici hit-serije ‘Slatke male lažljivice’, koja ju je proslavila diljem zemlje. Ubrzo je postala miljenica brojnih redatelja, a domaća je publika odnedavno može gledati na Novoj TV u šokantnoj i emotivnoj seriji ‘Dijete’, u kojoj glumi Akče.

Merve Cagiran Izvor: Story Press, Nova TV

Story: Serija ‘Dijete’ privukla je pozornost i glumačkom postavom i pričom. Kakve reakcije dobivate od gledatelja?

Sjajne! Ljudi koje susrećem kažu mi da jako vole seriju. Na setu to ne znamo, no u interakciji s ljudima, po reakcijama koje primamo vidimo koliko je serija gledana i koliko je vole.

Story: Utjelovili ste Akče, majku dječaka Efea oko kojeg se vrti cijela radnja. Kada biste morali izdvojiti njezine tri karakterne osobine, koje bi to bile?

Ona je veoma hrabra i uvijek si nastoji osigurati put kojim će ići. To volim! Uvjeti u kojima živi vrlo su neobični. Budući da i to čini njezin karakter, ono što o njoj mogu izdvojiti ograničeno je. No mogla bih reći da lako donosi radikalne odluke, a po tome se mnogo razlikujemo.

Story: Akče je iz očaja morala napustiti dijete. Opravdavate li je ili biste vi postupili drukčije?

Da empatiju uspostavljam pitajući se što bih ja učinila na nečijem mjestu, čak i u svakodnevnom životu, mogla bih misliti vrlo pogrešno. Ne razmišljam tako da ne bih sudila. U njezinim uvjetima možda bih i ja postupila jednako. Ne znam, teško je. No gledajući iz ove perspektive, ja kao Merve ne bih ga mogla dati, ne bih ga se mogla ‘odreći’. Volim igrati uloge koje su mi potpuna suprotnost. Želja mi je jednoga dana utjeloviti serijskog ubojicu, uskočiti u lik koji vodi teške unutarnje borbe.

Story: U seriji ste majka, biste li se i u privatnom životu uskoro voljeli ostvariti u toj ulozi?

Imam 27 godina te smatram da još imam vremena i ne moram brzati. Ali voljela bih jednoga dana biti majka i imati dvoje ili troje djece. No preduvjet za to je da prvo pronađem osobu s kojom mogu i želim dijeliti život i zasnovati vlastitu obitelj.

Merve Cagiran Izvor: Story Press, Nova TV

Story: Baš i nije lako raditi s dječjim glumcima, kako se slažete s Efeom, odnosno Mehmetom Eminom?

Slažemo se vrlo dobro. Šalim se često da mi je on prvi i jedini sin. I on se sve više navikava na ovaj svijet. Primjećujem da je počeo shvaćati posao i ono što radi. Mirno je i pametno dijete. Pjevamo, čak se i igramo u pauzi između scena. Voli se igrati lovice i skrivača, a nekoliko smo se puta i kartali.

Story: Je li vas obitelj uvijek podupirala? Kako su reagirali kada ste im rekli da želite biti glumica?

O tome zapravo nismo ni razgovarali. Vjerojatno su to vidjeli u meni od djetinjstva pa nisu posebno reagirali. Mama je i tako uvijek uz mene i podupirala me u svim mojim odlukama. Kao djevojčica jako sam voljela pjevati i izvoditi performanse pa je svima bilo jasno da ću se opredijeliti za neku vrstu umjetnosti. Osim glume, bavim se i pisanjem pjesama.

Story: Koliko majka utječe na vaše odluke?

Uvijek razgovaramo i čavrljamo, no kad je riječ o donošenju odluka, uglavnom radim po svome. Važno je slušati vlastitu savjest, razum te postupati prema vlastitom nahođenju. Naravno da mi je ponekad majka govorila kako misli da su neke moje odluke pogrešne, no važno je što sam ja u tom trenutku mislila da postupam ispravno. Radije ću pogriješiti i naučiti na vlastitim pogreškama.

Story: Što vam se najsmješnije dogodilo u profesionalnom životu?

U jednoj kazališnoj predstavi natikača s mog stopala slučajno je odletjela u publiku. Srećom, bila je lagana pa nikoga nije ozlijedila.

Story: Što biste bili da niste glumica?

Vjerojatno bih bila sudska psihologinja. Prilično me zanima psihologija zločina.

Merve Cagiran Izvor: Story Press, Nova TV

Story: Što radite za opuštanje?

Slušam glazbu. Pišem. Upo­z­najem nove ljude. Mazim svoju mačku. Spavam, a katkad jedem brzu hranu. Moram priznati da se volim počastiti ukusnim hamburgerom, krumpirićima ili pizzom. Volim se usrećivati i ne smijem se na ništa prisiljavati. Ono što se pretvori u zadaću, može mi postati gnjavaža. Kao da uvijek moram imati barem malo inspiracije...

Story: Spomenuli ste da volite brzu hranu, kako održavate liniju?

Treniram četiri puta na tjedan. Srećom, imam odličan metabolizam i kilogrami se ne hvataju tako lako. No ponekad mi je tako teško natjerati se vježbati, a smatram da svaki dobar glumac mora imati dobru fizičku spremu. I to ne zbog fizičkog izgleda.

Story: Jeste li zaljubljeni?

Trenutačno nisam, nemam dečka. Uživam u slobodi koju imam jer, iako možda ružno zvuči, obaveza je imati partnera. Morate uvažavati drugu stranu, prilagođavati se te biti spremni na promjene i kompromise. Na sve sam to spremna kada se pojavi ‘onaj pravi’.

Story: Čime vas muškarac može osvojiti?

Odlučnošću, mora biti odvažan, hrabar, iskren, zabavan i mora lijepo mirisati.

Story: Kakvoj se budućnosti nadate?

Moji snovi vezani su uz priče i glazbu koje pišem. Moglo bi biti i radova u kojima ih spajam. Naravno, ima vremena za to. Kad ne radim, trudim se razvijati te svoje strane. Svi bi trebali odabrati profesiju u kojoj mogu koristiti svoje kreativne moći. Sretna sam samo kad pišem i razmišljam o likovima ili scenama. Želim si to u budućnosti. I, naravno, jednog dana stabilnu vezu.

Najčitanije

Najnovije

loader