Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Branko Uvodić se oglasio nakon otkaza: 'Može ih biti sram'

Sasvim iskreno iznio svoju stranu priče

 Izvor: Marko Prpic/PIXSELL

Dugogodišnje zaštitno lice HRT-a, 66-godišnji Branko Uvodić, voditelj popularne i gledane emisije 'Lijepom našom', prije dva dana je putem maila primio neugodnu vijest od kadrovske službe HRT-a. Javili su mu da mu daju otkaz nakon 26 godina vođenja te emisije, a u mailu su mu napisali kako mu danas prestaje ugovor o radu. Nakon što su s HRT-a javili kako nije dobio otkaz, već stekao mirovinu, oglasio se prvi put i Branko, putem razgovora za 24 sata

Branko Uvodić Izvor: Dubravka Petric/PIXSELL

'Kada sam pročitao taj mail, osjetio sam se kao kriminalac kojega se pošto-poto trebalo riješiti', rekao je u spomenutom razgovoru i istaknuo kako mu je jako ružno što ga nitko tim povodom nije barem nazvao. 'Nije lijepo, ružno je. Nije problem u tome što su htjeli da odem, nego kako su to izveli. Žao mi je što me nitko nije nazvao, rekao: ‘Dođi, trebamo razgovarati’. Trebali su ostaviti mogućnost tu', ispričao je u intervjuu. 

Povezane vijesti

Branko je za kraj potvrdio da HRT neće tužiti, ali i da neće odustati od emisije 'Lijepom našom'. 'Narod je prihvatio emisiju i voli je. Ako oni nisu ponosni na to, neka se upitaju što s njima nije u redu. Može ih biti sram', zaključio je spomenutom mediju voditelj. 

Branko Uvodić Izvor: Josip Regović

Podsjetimo, nakon što se saznalo da je dobio otkaz putem maila, oglasio se i HRT.  'Gospodin Branko Uvodić nije dobio otkaz na HRT-u, već je s navršenih 65 godina 2019. stekao uvjete za redovnu starosnu mirovinu. Nakon toga mu je HRT u nekoliko navrata produljio ugovor o radu, s obzirom na to da je prepoznat kao urednik i voditelj poznatog zabavnog serijala 'Lijepom našom'. Zadnje produljenje ističe mu 25. srpnja 2020. Budući da trenutno zbog koronakrize nismo sigurni da će se ostvariti svi uvjeti za nastavak snimanja emisije 'Lijepom našom' uz poštivanje svih epidemioloških preporuka, u ovom trenutku ne postoje razlozi za daljnji nastavak radnog odnosa g. Uvodića', dio je službenog priopćenja. 

Magazin

Royals