Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

'Miran mi je velika podrška, vjeruje u mene i moju glazbu'

Autor Antonija Nazor
Autor Antonija Nazor

Talentirana kantautorica novom pjesmom ‘Usne grizem’ najavljuje drugi studijski album, za koji kaže da je puno hrabriji, te otkriva tko je najviše podupire u skladanju, ali i u životu

Izvor: Gea Golović

Iza mlade kantautorice Mirne Škrgatić jedan je studijski album, a novu glazbenu stranicu osvježavajućeg zvuka okreće s najvećom regionalnom diskografskom kućom Croatia Records. Time najavljuje i rad na novom studijskom albumu, a uskoro će predstaviti i prvu pjesmu s tog materijala. - Nadam se dobroj suradnji i osjećam zaista pozitivnu energiju - rekla je Mirna prilikom potpisivanja ugovora.

Izvor: Andrea Mulder

- Novi album imat će žešći pop rock zvuk i bit će povezan u jednu tematsku cjelinu, a poprilično je inspiriran 60-im i 70-im godinama prošlog stoljeća, od Beatlesa preko Rolling Stonesa do Kinksa, što je drukčije od onoga što je radila do sada. Puno se više pronalazim u rocku, a čut ćete da su i tekstovi na novom albumu mnogo hrabriji. Na stvaranje novih pjesama potaknuli su me međuljudski odnosi te situacija vezana uz koronavirus i općenito ideja kako bi ljudi u ovim novim trenucima trebali biti pametniji - ističe i najavljuje prvu pjesmu ‘Usne grizem’, u kojoj je riječ o anksioznosti. Nastala je u vrlo osjetljivom razdoblju tijekom izolacije nakon potresa u Zagrebu. Osim toga, radeći na novim pjesmama s dečkom, domaćim glumcem i glazbenikom Miranom Kurspahićem, snimala je i razne obrade.

Izvor: Ira & John

- Snimili smo obradu grupe The Kinks, odnosno njihove pjesme ‘Sunny Afternoon’ i nakon toga počela sam se igrati montažom videa, što mi je bilo vrlo zabavno. Naučila sam nešto što će mi biti korisno. Miran mi je velika podrška, vjeruje u mene i moju glazbu. Lijepo je imati nekoga poput njega. On me inspirirao za neke pjesme na albumu, ali nije riječ o ljubavnim baladama. Rijetko ih pišem, pogotovo kad sam sretna u ljubavi - iskrena je Mirna koja jedva čeka nove koncerte koji bi trebali uslijediti nakon krizne situacije prouzročene koronavirusom. - Tijekom jeseni i zime nadam se da će se moći održavati klupske svirke, a za iduće ljeto veselim se festivalima i svirkama na otvorenom - rekla je i za kraj nam otkrila kada se odlučila profesionalno baviti glazbom. - Pjevala sam u raznim bendovima, nastupala u Švicarskoj i Norveškoj na country festivalima, a onda sam prije četiri godine odlučila stvarati autorsku glazbu - ispričala nam je Mirna.

Najčitanije

Najnovije

loader