Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Alen Vitasović: 'Bahati su, ne mogu se prilagoditi i fali im poniznosti'

Autor N.R.
Autor N.R.

Sasvim iskreno što misli o situaciji na estradi

Izvor: Story arhiva

Stanje na domaćoj estradi svakim je danom sve napetije. Pandemija koronavirusa je zaustavila sve glazbene događaje na nekoliko mjeseci. Mnogi glazbenici su javno priznali da osjete posljedice, zbog čega se podignula prašina, jer ne dijele svi isto mišljenje. Naime, već se neko vrijeme govori o mogućem prosvjedu domaćih glazbenika koji žele ponovno nastupati i žele promjenu mjera opreza. Iako mu je teško i ne zna što i kako dalje, Istrijan Alen Vitasović je otvorio dušu na društvenim mrežama i otvoreno rekao što misli o svemu što se događa. 

'Osobno nisam uštedio ništa. Iznenadilo me, mislio sam da će kraće trajati. Pet mjeseci posta. Svirao sam uvijek za umjerenu cijenu ,svugdje, na velikim i najvećim koncertima. Redovito plaćao prateći band, razglas, light, prijevoz i još sto stvari. Ulagao u opremu. Pomalo sam se čudio zašto desetak uvijek istih i privilegiranih izvođača, pogotovo iz medija, ima ogromne honorare za nastup. 15, 20 tisuća eura i više. Sad nemaju gdje svirati zbog ove situacije. Nisu prilagođeni raznim stilovima nastupa. Samo veliki koncerti, arene... I nisu skromni nego bahati. Ja, kao i neki moje kolege, mogu nastupati sam na klaviru ili gitari. Duet ili trio unplugged, s bandom ili orkestrom. Za pet ljudi, 20 ljudi, 100, 1000, 10. 000... Bez poniženja jer tako radim 40 godina. Nekim 'zvijezdama' fali poniznosti i neprilagođeni su. Treba izdržati. Sretan sam s malim stvarima. I sa svoje dvoje djece koje sam odgojio 'samo' glasom, sviranjem sa 10 prstiju, radom, školovanjem, ulaganjem. Samo sam to radio 40 godina. Iako je bilo jako teških dana, izdržao sam pa ću i ovo ako bude zdravlja', napisao je Alen na Facebook profilu. 

Povezane vijesti

Inače, na samom početku ove krize, kontaktirali smo glazbenika, koji se tada nalazio u žarištu pandemije. 'Jako mi je žao što se to moralo dogoditi. Ništa mi osim toga ne nedostaje. Samo mi nastupi trebaju', tužan je bio tada 51-godišnjak kojemu je baš tada, po prvi put zbog pandemije, bio otkazan koncert. Izgleda da tada nije ni slutio da će ista situacija biti prisutna i pet mjeseci kasnije. Što god da se dogodilo, Alen je spreman na prilagodbu i strpljenje. 

Najčitanije

Najnovije

loader