Prije nekoliko dana svijet sporta potresla je vijest kako je najbolji tenisač svijeta, 33-godišnji Novak Đoković diskvalificiran u četvrtom kolu US Opena, i to jer je po završetku gema lopticom pogodio linijsku sutkinju Lauru Clark, kojoj je zbog toga pružena medicinska pomoć. I dok se mnogi pitaju zašto se Laura nije pomaknula i tako izbjegla nalet loptice, odgovor bi mogao donijeti njezin intervju od prije nekoliko godina za lokalni list u Ovensborou, gradu u Kentuckyju u kojem živi.


Naime, Laura je još prije šest godina otkrila kako od početka karijere ima problem s izmicanjem na brže loptice i to jer, kako je tada rekla, nikada nije naučila tehniku kretanja. Zbog toga joj je jednom prilikom bila raskrvavljena i usna.

'Nikad nisam naučila tehniku kretanja, zbog čega mi je usna bila prepolovljena. To je vjerojatno najupečatljivije jer sam bila potpuno nova', ispričala je anegdotu s početka karijere, kada je pogođena lopticom koja je išla brzinom od 210 km/h.

'Morate imati zaista dobre oči, izdržljivost, morate moći puno stajati na nogama i morate puno toga istrpjeti. I ne samo to, morate imati puno povjerenja u sebe. Bez toga ćete biti živi pojedeni. To je najkompetitivnija stvar koju sam u životu napravila - i najslađa svirka u mome životu', rekla je tada linijska sutkinja koja je ovih dana glavna tema medija.

Inače, Laura Clark rođena je u Kentuckyju, obožava tenis od djetinjstva, teniske mečeve je počela suditi još dok je bila studentica, a u međuvremenu je svojim radom dogurala do najviše pozornice. Osim toga, velika je obožavateljica vina, a prije tri godine posjetila je Dubrovnik. 

Podsjetimo, sve se 'odigralo' kada je Novak protiv Španjolca Pabla Carena Buste gubio sa 5-6 u prvom setu. Trostruki je pobjednik US Opena tada izgubio živce nakon što je izgubio svoj servis. Zbog toga je svom snagom udario lopticu, a ona je pak pogodila linijsku sutkinju. Ona je pala i počela se gušiti te joj je pružena medicinska pomoć. Sportaš se odmah ispričao, ali mu je glavni sudac dosudio - diskvalifikaciju.