Prije nešto više od dva tjedna, u obitelj domaćeg glazbenika Stjepana Lacha došao je još jedan član. Supruga Jelena, s kojom je ovog travnja proslavio drugu godišnjicu braka, rodila je njihovog drugog sina Izaka. Da su njih dvoje, ali i njihov godinu i pol star dječak Benjamin jako uzbuđeni ne skriva, a za Story.hr je po prvi put progovorio kako je to biti otac dva dječaka, kako je stariji brat reagirao, ali i kako sada izgledaju njihovi dani.

Čestitamo još jednom! Kakav je sada osjećaj živjeti s dva dječaka?

Uvjerio sam se na vlastitoj koži u pravilo koje kaže da se sa svakim novim djetetom ljubav množi, a ne dijeli. Jako volim djecu i jednostavno me ta uloga oca ispunjava i uveseljava, a sada nakon Izakova rođenja još i više. Ljubav nam pomaže nadvladati sve izazove u odgoju naših dječaka.

Kako se Jelena i Izak osjećaju? Kakva je Izak bebica?

I Jelena i Izak su se uspjeli oporaviti od poroda, budući da je prošlo već više od dva tjedna, a posljednjih dana počeli smo i izlaziti svi zajedno u kratke šetnje. Izak djeluje kao izrazito dobroćudna i mirna beba, alarm se upali samo kad su u pitanju glad ili potreba za promjenom pelene.

Vidite li već sada neke razlike između Izaka i Benjamina?

Još je uvijek rano za usporedbe, iako s vremenom Izak sve više fizički nalikuje na starijeg brata. Kako je cijelo to vrijeme nakon rođenja djeteta ponekad konfuzno i velika promjena za cijelu obitelj, teško nam se i sjetiti kako su prolazili prvi dani s Benjaminom.

Kako je Benjamin prihvatio mlađeg brata? Je li pokazao ljubomoru?

Benjamin je tek nekoliko dana prije bratova dolaska napunio 18 mjeseci tako da je njemu sve ovo vjerojatno najveća promjena. Nastojimo ga uključiti u što više aktivnosti oko brata i tu pokazuje veliku brižnost.

Kako je Jeleni sada s tri dečka u kući?

Izazovno(haha)! Jelena je trenutno najviše vezana uz Izaka, a Benjamin i ja se trudimo što više joj olakšati i pomoći.