Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

RTL-ovac o partnerici Antoniji: ' Morao sam te večeri i potrčati za njom'

Autor Maja Šitum
Autor Maja Šitum

Zašto ga je oduvijek zanimala meteorologija, ali i kako mu je studiranje na PMF-u donijelo ljubav života te kakav je otac njihovu dvogodišnjem sinu Tomi, govori Dorian Ribarić koji nam odnedavno na RTL-u otkriva vremensku prognozu

Izvor: Dražen Kokorić

Dosta rano, još kao dječaka zanimale su me sve prirodoslovne znanosti, a meteorologija je zapravo uvijek bila tu, oko mene. Kako sam iz Veprinca na malom brdu iznad Opatije s dobrim pogledom na Kvarnerski zaljev, nesvjesno sam razvio zanimanje za oblake, kišu i njihovo kretanje - govori Dorian Ribarić koji nam posljednjih mjeseci na RTL-u otkriva prognozu vremena.
Za novi tim suradnika ima samo riječi hvale, a posebno mu je drago što se može posvetiti prirodnim i meteorološkim fenomenima naše zemlje.
- Atmosfera je u redakciji baš ugodna, a ekipa odlična i poticajna. Ne mogu se stvarno ni na što požaliti. Svi su uvijek srdačni, voljni pomoći pa se i eventualni problemi vrlo brzo i jednostavno riješe. U Hrvatskoj ima puno mikrolokaliteta koji me zanimaju, a računalni modeli jednostavno ih još ne mogu uhvatiti. Uglavnom je riječ o orografskom utjecaju na manja mjesta pa imamo nagli skok ili pad temperature te višak naoblake zbog čega su često u tim mjestima lokalne ili pučke prognoze točnije. Neizostavna je tu bura, kakva god bila, ona suha, topla ili škura. No posebno se uvijek prati južina jer to su situacije u kojima se vremenske prilike najviše mijenjaju. Ne stiže samo taj južni vjetar, nego obično u paketu idu i pad tlaka, porast vlage, lošije raspoloženje... - govori Dorian koji je tijekom studija na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu upoznao svoju životnu partnericu, 30-godišnju Splićanku Antoniju.

Dorian Ribarić Izvor: Dražen Kokorić

Ušetala je u moju sobu na cimerov tulum, a ostalo je povijest

 - Upoznali smo se u mojem studentskom domu prije više od deset godina. Ušetala je u moju sobu na cimerov tulum, a ostalo je povijest (smijeh). Morao sam te večeri i potrčati za njom, ali otada smo gotovo nerazdvojni i zapravo smo odrasli zajedno - opisuje tata dvogodišnjeg Tome.
- Očinstvo mi je okrenulo neke životne prioritete naglavačke te mi dalo novu razinu odgovornosti i obzirnosti. Pritom se otvorila i nova, teško opisiva vrsta ljubavi koja se doslovno nadograđuje iz dana u dan. Usput nije naodmet što smo naviknuli i najteže zadatke i obaveze obavljati s minimalnom količinom sna - govori 31-godišnjak koji nam je otkrio jesu li on i Antonia popustljivi ili strogi roditelji.
- Mislim da tu ima svega pomalo. Trudimo se da najviše bude smijeha, ali plač, naš ili Tomin, nekad je neizostavan. Češće poželimo biti i stroži nego što jesmo, ali Toma uglavnom nađe neki nov način kako bi dobio ono što želi. Nadmudrivanju nikad kraja - opisuje.
Kako je posljednjih mjeseci zbog pandemije prouzročene koronavirusom jedna od glavnih tema trebaju li roditelji i pod kojim uvjetima slati svoju djecu u vrtiće i škole, upitali smo Dorina kakav je njihov stav.
- Toma ide u vrtić već četvrti ili peti tjedan, a nismo mnogo o tome razmišljali jer nismo imali ni izbora. Srećom, mališani su najmanje ugroženi, a vrtići i tete jako se trude poštovati sve mjere i preporuke. Jedino što mi možemo jest odgovorno i savjesno se ponašati - kaže i otkriva kako najviše voli provoditi slobodno vrijeme sa svojim najmilijima.

Ono malo slobodnog vremena što imamo provodimo zajedno kao obitelj i trudimo se što više ga provesti u prirodi, parkovima i na otvorenome

 - Ono malo slobodnog vremena što imamo provodimo zajedno kao obitelj i trudimo se što više ga provesti u prirodi, parkovima i na otvorenome. Ako to nije moguće, uvijek se nađe neki sportski sadržaj ili poligon u stanu - govori Dorian koji godinama igra košarku na poluprofesionalnoj razini i u srpnju je iz kluba Cedevita Junior prešao u KK Zapruđe, gdje se poštuje ‘novo normalno’.
- Kao i u ostalim sportovima, klubovi su se morali prilagoditi, a moraju se i nastaviti prilagođavati ovisno o promjenama epidemiološke situacije. Zasad više nema održavanja treninga ili organiziranja utakmica na način kako smo svi naviknuli. Tome je KK Zapruđe pristupio maksimalno profesionalno i pridržavamo se svih važećih preporuka HZJZ-a. Upravo je ovih dana i Hrvatski košarkaški savez objavio službene protokole i preporuke tijekom epidemije COVID-19, što ulijeva optimizam za održavanje i završavanje iduće sezone - govori sportaš i ne krije da, zahvaljujući svojoj životnoj partnerici, može uspješno uskladiti sve poslovne obaveze i sretan privatni život.

Dorian Ribarić Izvor: Dražen Kokorić


- Najveću ulogu tu ima moja djevojka Antonia koja, osim što je prava podrška, pokriva i brine se o svim problemima u našem ‘rasporedu’. No košarku ne doživljavam kao posao nego kao hobi i ljubav koji je jednostavno dio mog života - objašnjava prirodoslovni stručnjak koji često odgovara na pitanja kakvo će biti vrijeme.
- Pa čudno je kad se barem jednom u danu ne susretnem s takvim ili sličnim pitanjem. No to mi je već postala svakodnevica i uvijek rado pomognem ako sam zadovoljan s pouzdanošću prognoze - govori, a morali smo i mi iskoristiti priliku i doznati što nas čeka u tjednima koji slijede.
- Dugoročne prognoze i dalje su velik izazov. No sve upućuje na izgledan nastavak trenda toplijih mjeseci u odnosu na posljednje službeno klimatološko razdoblje - od 1981. do 2010. godine. Unatoč svemu, bilo je takvo i ovo ljeto, osobito u kolovozu. No u posljednjih smo se deset godina naviknuli na vrlo topla i ekstremna ljeta, kakvih je bilo čak osam. Oborine je inače još teže dugoročno prognozirati, a izgledno je samo da će kraj rujna biti kišovitiji. Čini se ne toliko dugotrajno i izraženo da cijeli mjesec u prosjeku bude kišovit. Višak oborine ponovno je vidljiv za kraj ove i početak iduće godine - zaključuje.

Najčitanije

Najnovije

loader