Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napustio nas je autor legendarnog Forresta Gumpa

Počivao u miru

 Izvor: Profimedia

'Forrest Gump' s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi mnogima je jedan od najdražih filmova iz 90-ih i stoga su s tugom primili vijest kako je Winston Groom, autor romana po kojem je film snimljen, preminuo u svom domu u Alabami u 78. godini života, javlja CNN. 'Izuzetno smo tužni zbog te vijesti. On je ovdje bio ikona', rekla je Karin Wilson, gradonačelnica grada u kojem je Groom živio, te je dodala kako uzrok smrti još nije poznat.

Povezane vijesti

Povezane vijesti

'Forrest Gump' bavio se temom Vijetnamskog rata, a inspiraciju je autor crpio iz vlastitog

Izuzetno smo tužni zbog te vijesti. On je ovdje bio ikona

iskustva u Vijetnamu, gdje je služio kao vojnik. Premda je roman napisao još 1986. godine, priznanje i svjetsku slavu stekao je tek 1994. nakon što je snimljen film u režiji Roberta Zemeckisa, koji je osvojio šest Oscara. Po povratku iz Vijetnama Groom je radio kao novinar za list Washington Star prateći pravosuđe i savezni pravosudni sustav, a otkaz je dao kako bi se posvetio pisanju.

 Izvor: Profimedia

Prvi roman 'Better Times Than These' bio mu je objavljen 1978., a njegova knjiga 'Razgovori s neprijateljem' iz 1982., priča o marincu u Vijetnamskom ratu koji je pobjegao iz logora i vratio se u kući u SAD da bi 14 godina poslije bio uhićen za dezerterstvo, bila je u konkurenciji za Pulitzerovu nagradu 1984. godine za publicistiku. Groom je pisao i publicistička djela, između ostalog o Američkom građanskom ratu. 

Magazin

Royals