Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Priznao kako više od osam godina ne može pobijediti bulimiju

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

I muškarci su podložni toj bolesti

Izvor: Instagram

Premda se s bulimijom, poremećajem prehrane u kojem osoba nakon obroka povrati jelo, najčešće bore žene, ni muškarci nisu pošteđeni. Bivši kapetan britanske kriket momčadi, 42-godišnji Andrew Flintoff otkrio je u dokumentarcu BBC-a kako se još uvijek bori s bulimijom, osam godina nakon što je javno priznao da od nje boluje. Kazao je da iako osjeća da ima kontrolu nad svojim poremećajem i razvijeni mehanizam nošenja s bulimijom, shvaća da bi trebao potražiti pomoć jer se nije do kraja izliječio, piše Daily Mail.

Povezane vijesti


Povezane vijesti

Andrew je danas voditelj popularne emisije 'Top Gear', ali se s bulimijom susreo već na početku karijere u kriketu. Prisjetio se kako je razgovarao s drugim muškarcima koji pate od bulimije, a poznaje jednog koji je kao posljedicu te bolesti doživio srčani udar. 

Lagao sam joj nekoliko puta, da se ne bi previše brinula

'Neću lagati. Trebao bih potražiti pomoć. Znam da je to problem i da ga moram riješiti', rekao je Andrew unatoč priznanju kako je razvio dobar mehanizam kojim uglavnom uspijeva zaustaviti nagon da povrati jelo nakon obroka. Priznao je kako nije bio posve iskren prema 42-godišnjoj supruzi Rachel kad je u pitanju ozbiljnost njegovog poremećaja.

'Lagao sam joj nekoliko puta, da se ne bi previše brinula', rekao je Andrew koji je prvi puta priznao da boluje od bulimije 2012. dok je snimao dokumentarac o tome kako trenira da bi postao boksač. Tad je kazao kako nije htio potražiti pomoć zato što mu sve drugo u životu ide jako dobro, ima karijeru tv voditelja i prekrasnu obitelj koja ga u svemu podupire. Njegov primjer pokazuje kako je muškarce više sram potražiti pomoć oko bulimije nego žene, izneseno je u dokumentarcu, jer čak 60 posto njih koji boluju nikada to ne napravi.

loader