Da su se brojne osobe iz javnog života imale priliku susresti s prevarantima koji, pretvarajući se da su oni, izvlače korist i varaju obožavatelj, nažalost nije rijetkost. Jedan od posljednjih koji se suočio s ovim problemom je i 34-godišnji violončelist Stjepan Hauser, član popularnog dvojca 2Cellos, koji je o svemu odlučio obavijestiti brojne obožavatelje i upozoriti na lažne profile koji se pretvaraju da su on.

Ovdje sam da vas upozorim na veliki problem s kojim se već dugo suočavam

 'Dragi obožavatelji diljem svijeta. Ovdje sam da vas upozorim na veliki problem s kojim se već dugo suočavam. Pokušavam vas upozoriti i zaustaviti ovo, ali nažalost bezuspješno. Nažalost, svakim danom sve je više lažnih Hausera na svim društvenim mrežama koji se pretvaraju da sam ja. Kontaktiraju vas, daju vam lažne informacije. Jako je frustrirajuće', započeo je violončelist.

'Zato sam ovdje, još jednom, da vam kažem da postoji samo jedan Hauser, kao što vi već i znate. Zato, molim vas, nemojte vjerovati lažnim profilima. Ja se obožavateljima nikad ne javljam, a sve informacije o meni možete pronaći na mojim služenim stranicama', poručio je Stjepan u objavi na svom Instagram profilu.Inače, meta drskih prevaranata, prije nekoliko mjeseci, postao je i Stjepanov kolega, Luka Šulić, koji je tada, također putem svog Instagram profila, upozorio pratitelje na lažne profile koji se predstavljaju da su on. 'Jako sam tužan što čujem da je Šulićevo ime korišteno za lažno predstavljanje i novčane prevare ljudi na nekoliko različitih društvenih mreža. Svi oni koji su postali žrtve krađe identiteta trebaju uvijek kontaktirati lokalnu policiju s detaljima slučaja. Samo da se zna, ja nikada ne bi kontaktirao svoje obožavatelje izravno putem društvenih mreža, svi novčani zahtjevi su zapravo prevare', poručio je tada violončelist.