Domaća 31-godišnja glumica, Mada Peršić, poznata je još iz hrvatske inačice emisije 'Top model', a prepoznatljiva je i po svom istančanom modnom ukusu, zaraznoj pozitivnoj energiji, ali i dobroj glumi koju je pokazala u jednoj od najkontroverznijih domaćih predstava, 'Elementarnim česticama'. Atraktivna Mada otkrila je kako unatoč vitkoj liniji obožava hranu i ne može zamisliti dan bez ukusnih slastica. Za Story.hr otkrila je koja vrsta 'junk fooda' joj je najdraža, koji od slatkih poroka joj stvara probleme, ali i kakvu neočekivanu promjenu u život joj je donijelo jedno trovanje hranom.

Koliko često se na vašem jelovniku nađe 'junk food'?

Obožavam burgere i pizze, ali ih zapravo ne doživljavam kao junk food. Danas stvarno postoje brojni burgeri, pizze i krumpirići koji su jako maštovito napravljeni te izgledom i okusom nevjerojatno privlačni. Posebno su mi dragi oni koji su, nazovimo ih, zdravi. Ne brojim koliko često ih jedem, samo znam da sam jako vesela kad ih jedem. Najbitnije mi je kod hrane da me veseli.


Postoji li nešto od nezdrave hrane što vam posebno smeta?

Na snimanjima znam pojesti jako puno čokoladnih napolitanki, ali ne brinem se oko debljanja. O odnosu s hranom učila sam od svoje majke koja se, nakon mnogih dijeta, odlučila opustiti i uživati u različitoj hrani kao što su variva, bakalar, ćevapi, burgeri, i mnogo toga još. Nakon te odluke brzo je postala vitka, a takva je već dvadesetak godina. Obično to i u životu bude tako - kada prestanete previše brinuti, stvari sjednu na svoje mjesto. Zbog toga sam i ja oko hrane vrlo opuštena i znatiželjna.

Kako izgleda vaša svakodnevna prehrana? Od čega se uglavnom sastoji i na što posebno pazite?

Zaista obožavam jesti tjesteninu. Kada bih morala birati jedno jelo koje ću jesti do kraja života, bila bi to pasta s umakom od rajčice, bosiljka, puno papra, maslinovog ulja i Mozzarelle ili tune, ili čak oboje. Tijekom ovog, ako ga možemo tako nazvati, 'lock down' razdoblja, svaki dan sam jela tjesteninu u raznim varijantama. No, moram istaknuti da je na mom tanjuru ipak najviše bilo pesto umaka ili umaka od rajčice. Takva jela budu gotova za najviše 15 minuta, a ispadne posebno ukusno. Pazim da unosim dosta ugljikohidrata, jer sam shvatila da super utječu na raspoloženje. Uz to, obožavam i kolače i sladolede, štoviše, upravo sada jedem kolač s malinama i bijelom čokoladom u jednoj slastičarni.


Kad smo već kod slatkiša, koji vam je najdraži 'slatki porok'?

Kad puno radim ili kad vozim, imam običaj piti energetske napitke. Najdraži mi je jedan koji ima suludi artificijelni okus kisele višnje. Nije neki porok, ali tvrde da su nezdravi zbog čega sam taj napitak svrstala u ukusne poroke. 

Na fotografiji koju ste nedavno objavili na svojem Instagram profilu ste jeli hamburger i pili pivo. Volite li s vremena na vrijeme popiti nešto alkoholno?

Alkohol konzumiram umjereno. Zaista sam veliki obožavatelj crnog vina, ali povremeno mi baš odgovara pivo. S vremena na vrijeme volim probati i razne zanimljive koktele, ali moram istaknuti kako sam na Zrinjevcu nedavno popila savršeni raspberry mojito.


Unatoč tome što zaista volite jesti različite vrste jela, imate i dalje vitku figuru. Redovito vježbate ili imate neku skrivenu tajnu?

Vježbam bez plana i rasporeda, a to često budu neke vježbe koje, iskreno, ne mogu konkretno definirati. Puno toga što pomaže razbuditi tijelo, duh i um učila sam na Akademiji. Imam neku svoju najdražu kombinaciju vježbi koje koristim kada osjetim potrebu. Inače, genetski izgledam kao da mnogo vježbam, tako da u tom pogledu i ne moram posebno paziti.


I za kraj, sjećate li se kada ste posljednji put imali neugodno iskustvo s hranom i o čemu se radilo?
Jednom sam pojela jedan burek nakon izlaska od kojeg sam pokvarila želudac. Dva dana mi nije bilo ni do hrane ni do cigareta. To iskustvo me je zapravo neobično i neočekivano uvjerilo kako bih trebala prestati pušiti. Zbog toga sam zahvalna na tom bureku i, bez obzira na trovanje, još uvijek obožavam burek.