Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedam godina od smrti Dolores Lambaše: 'Ništa meni lakše nije'

Na današnji dan prije sedam godina glumica je stradala u prometnoj nesreći

 Izvor: Story arhiva

Bila je jedna od naših najpopularnijih glumica, a detalji iz njenog privatnog i poslovnog života punili su novinske stupce. A onda je na današnji dan prije točno sedam godina odjeknula vijest da je Dolores Lambaša poginula u prometnoj nesreći. Imala je 32 godine. 

 Izvor: Story

Ipak, rane još nisu zacijelile, a uspomena na Dolores još je živa. Uoči ove tužne obljetnice glumičina majka Alma Petrović nije imala snage razgovarati o kćeri, pišu 24 sata. 'Ništa meni lakše nije', tek je kratko rekla za spomenuti medij. 'Na momente je bila divlja lavica s dušom preplašenog janjeta. To je bila moja Dolores. Djevojčica sa srcem srne i maskom lava', za isti medij rekla je Dorisina prijateljica Martina Mijić. 

 Izvor: Story

Podsjetimo, u trenutku nesreće s Doris je u automobilu bio 58-godišnji glumac Stojan Matavulj. Kroz maglu je vozio 130km/h zbog čega je sletio s ceste. Teško ozlijeđena Dolores s teškim je ozlijedama hitno prevezena u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje je preminula nakon nekoliko sati.

Stojan i Dolores vraćali su se iz Beograda gdje su bili na kazališnoj predstavi, a u povratku su odlučili svratiti do Iloka i tamo podsjetiti Stojanovog prijatelja Željka Sladetića. U Iloku su obišli i vinski podrum, pa su odlučili unajmiti sobe u hotelu Dunav, a sutradan su se s vlasnikom trebali naći na doručku. Međutim, iz nepoznatog su razloga za Zagreb odlučili krenuti usred noći. U bolnicu je po tijelo kćeri došao Doloresin otac Đino, a sahranjena je u rodnom Šibeniku.

 Izvor: Story

Ovu televizijsku, filmsku i kazališnu glumicu pamtimo po ulogama u serijama među kojima su 'Dobre namjere', 'Ruža vjetrova'. 'Zakon ljubavi' i 'Najbolje godine'.

Magazin

Royals