Saru Jovanović je srpska javnost upoznala prije osam godina, kada je 2012. osvojila treće mjesto na natjecanju 'Prvi glas Srbije'. Kako i sama kaže, već je tada osjetila da je glazba njezin životni poziv. Upravo zato i ne čudi da je danas, osam godina poslije, jedno od najvećih imena regionalne scene. Danas je ona 27-godišnjakinja koju javnost poznaje kao Saru Jo. S obzirom na to da je jučer proslavila 27. rođendan, nazvali smo je kako bi nam ispričala kako je proslavila. Uz to, za Story.hr se prisjetila početka karijere i zapravo cijelog svog glazbenog puta, zbog kojeg je presretna što je danas ovdje gdje je. 

Sara Jo: 'Najdragocjenije je kada se pronađeš kao čovjek'
Andreja Damnjanović 

Kada smo je upitali kako joj zvuči brojka 27, nasmijala se. 'Meni je smiješno da mi 27 zvuči ozbiljno, dok ja imam osjećaj da imam 21 godinu. Proletjelo mi je', rekla nam je na samom početku. Tvrdi kako godine nemaju veze s bilo čime što čovjek radio u životu. 'Ne volim se voditi pričama koje se nameću u javnosti', rekla nam je Sara, koja je jako ponosna na sve što je napravila u tih svojih 27. 

Sara je svoju glazbenu karijeru započela kao studentica. Uz spomenuto natjecanje, kojemu je do neba zahvalna, najviše je zahvalna potvrdi koju je dobila od publike. 'Taj feedback je moj adrenalin koji mi hrani dušu', govorila je puna ljubavi i poštovanja prema ljudima koji je slušaju sve ove godine. Uz to, sretna je što sa svojih 27 godina može reći da se pronašla. 'Mislim da je to najdragocjenije - kada se pronađeš kao čovjek, ali i umjetnik', ponosno je rekla Sara koja se drži svog mindseta: 'Ne postoji plan B'. 

Sara Jo: 'Najdragocjenije je kada se pronađeš kao čovjek'
privatna arhiva 

S obzirom na to da je i susjednu Srbiju, baš kao i nas, ozbiljno zahvatila pandemija koronavirusa, proslava je bila mirnija. 'Nekako sam se već naviknula na ovaj novi način života pa mi čak i nije bilo čudno što smo morali paziti na broj ljudi, način sjedenja i slično. Nismo htjeli riskirati pa smo organizirali mirnu večeru. Shvatila sam da više cijenim sitnice', ispričala nam je slavljenica. Upravo je to izdvojila kao nešto što je naučila u proteklih nekoliko mjeseci. 'Svi smo postali skromniji i mislim da nam je to svima ogromna lekcija', rekla nam je u spomenutom telefonskom pozivu.

Nastupi su nešto što me najviše hrani i što mi je trenutno najteže preboljeti

Iako spada u skupinu ljudi koji samo žele zdravlje za sebe i svoje najmilije, ovog je rođendana ipak imala i jednu želju za sebe. 'Riječ je jednoj poslovnoj želji, ali je neću izgovoriti - znate kako kažu - ako je otkriješ, neće se ostvariti', kroz smijeh nam je rekla. Istaknula je kako sama sebi voli zadavati ciljeve. 'Radim na svojoj želji. Mogu samo reći da uključuje puno više kreativnog rada u studiju', ostala je misteriozna.

Kada se okrene budućnosti, jedva čeka bezbrižne zagrljaje. 'Najteže podnosim tu stegu što ne znamo kako se smijemo, a kako ne smijemo ponašati. Ulovila sam se u nekoliko navrata kako gledam seriju i u trenutku kada se netko tamo zagrli, javi se u meni glas: 'Ma gdje ćeš'', kaže nam Sara kroz smijeh. Također, ono što joj najteže pada je nostalgija za nastupima. 'Ulovim se kako scrollam po mobitelu i gledam stare nastupe. 'Nastupi su nešto što me najviše hrani i što mi je trenutno najteže preboljeti', rekla nam je na kraju razgovora i poslala veliki pozdrav svojim obožavateljima u Hrvatskoj. 'Jako sam sretna kada vidim koliku podršku imam od vas. U Zagrebu se uvijek osjećam kao kod kuće', zaključila je vesela Sara, kojoj je, prema svemu sudeći, samo nebo granica.