Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BITKA ZA KRUNU Što bi se dogodilo da je William preminuo od Covida-19?

Autor I.G.

Zbog ovog scenarija dvor je i skrivao prinčevu zarazu

 Izvor: Profimedia

Kada je prije nekoliko dana svijet obišla vijest kako je 38-godišnji britanski princ William prebolio koronavirus, i to još u travnju ove godine, mnogi su obožavatelji ostali šokirani, ali i razočarani što im se takva informacija skrivala zadnjih šest mjeseci. Iako je izvor blizak obitelji objasnio kako je dvor donio tavu odluku jer nije želio dizati dodatnu paniku, s obzirom na to da su u tom trenutku bili zaraženi i princ Charles te premijer Boris Johnson, mnogi smatraju kako takva nešto nikako nije smjelo biti prešućeno jer se postavlja vrlo važno pitanje. Tko bi naslijedio krunu u slučaju da se princu pogoršalo stanje i u konačnici rezultiralo smrću?

princ william Izvor: Profimedia


Naime, koliko god zvučalo bizarno, ovo pitanje je i sasvim legitimno. Vojvoda od Cambridgea drugi je u redu za prijestolje, iako mnogi ne isključuju ni opciju da kraljica Elizabeta II. krunu odmah preda Williamu i tako preskoči 71-godišnjeg sina Charlesa, a imajući u vidu Charlesove godine i činjenicu da je i sam u to vrijeme bolovao od virusa koji je nažalost odnio brojne živote, jedan od najgorih scenarija, koji se na sreću izbjegao, mogao je biti i onaj u kojemu Velika Britanija ostaje bez dva glavna nasljednika 94-godišnje kraljice.

Princ Charles Izvor: Profimedia


U tom slučaju, kako su za Entertainment Times objasnili stručnjaci za kraljevsku obitelj, pravo na prijestolje prvi bi imao 36-godišnji princ Harry. Iako je princ William ponosni otac sedmogodišnjeg Georgea, petogodišnje Charlotte i trogodišnjeg Louisa, nitko od njegovih mališana u tom slučaju ne bi imao prednost pred Harryje, a čak bi, ako bi vojvoda od Sussexa prihvatio krunu, njegov sin, jednoipolgodišnji Archie, automatski dobio veću titulu od troje starijih rođaka.

Povezane vijesti

Princ charles Izvor: Profimedia


Također, u slučaju da bi Harry, koji trenutno živi u Americi s tri godine starijom suprugom Meghan Markle i sinčićem Archiejem, odbio krunu, pravo na istu nakon njega bi imao kontroverzni 60-godišnji princ Andrew koji se, baš kao i njegov nećak Harry, povukao s kraljevskih dužnosti, a koji se posljednjih godinu dana povezuje s pedofilskim skandalom u koji je upleten Jeffrey Epstein, financijer koji je prošle godine preminuo pod sumnjivim okolnostima.

Princ Andrew Izvor: Profimedia

Upravo zbog svega navedenog, ne čudi odluka dvora da se zaraza princa Williama prešuti jer, s obzirom na to da trenutno niti jedan od dvojice potencijalnih nasljednika ne uživa simpatije javnosti, ista bi zasigurno izazvala buru reakcija, naročito jer bi Kate Middleton i djeca u tom slučaju bili degradirani i svojevrstan, kako je pojasnio spomenuti medij, 'višak' obitelji.

Magazin

Royals