Kontroverzna irska pjevačica, 53-godišnja Sinead O'Connor već godinama privlači pažnju javnosti svojim bizarnim objavama i postupcima. Prije dvije godine tako je, čak drugi puta u životu, promijenila ime, ali i vjeru. Prešla je na Islam, a sada se zove Shuhada Sadaquat. Pjevačica, koja i dalje izvodi pod svojim 'pravim' imenom, boluje i od bipolarnog poremećaja, a sada je obožavatelje putem društvenih mreža obavijestila kako je odlučila potražiti pomoć.

Naime, Sinead, odnosno Shuhada, pratiteljima se obratila na Twitteru, gdje je otkrila kako odgađa turneju koja se trebala održati iduće godine, a sve kako bi otišla na jednogodišnju rehabilitaciju te se riješila ovisnosti i trauma.

'Posljednjih šest godina bilo mi je jako traumatično. Ove godine dotaknula sam dno, ali sada počinje moj oporavak. Ove sam godine izgubila voljenu osobu i to je jako loše utjecalo na mene, postala sam ovisna i o drugim drogama, a ne samo o travi', započela je pjevačica te dodala kako je o travi ovisna čak 34 godine.

'Odrasla sam s puno traume i zlostavljanja, nakon čega sam odmah ušla u svijet glazbe. Nikada nisam naučila kako voditi normalan život. Nikada nisam uzela vrijeme za izlječenje. Nisam bila sremna', priznala je ova majka troje djece, 32-godišnjeg Jakea, 25-godišnjeg Roisina te 15-godišnjeg Shanea.

'Ako uzmem ovo vrijeme za sebe, kako bih se izliječila, moći ću održavati turneje do kraja života. Ako to ne napravim, neću. Da znate kakve su mi bile prošle godine, znali biste o čemu govorim. Sve ću objasniti 2022. godine. Ako poduzimanje ovog koraka znači da je moja karijera gotova, neka tako bude, moram sačuvati jedini život koji imam', zaključuje pjevačica.

Inače, nakon što je 2018. godine promijenila ime i vjeru, kontroverzna je pjevačica sve šokirala svojim rasističkim komentarom. 'Jako mi je žao. Ono što ću reći je jako rasistički i nikad nisam mislila da bih u duši mogla osjetiti tako nešto. Ali zaista ne želim više provoditi vrijeme s bijelcima (ako je to naziv za sve one koji nisu muslimani). Ni na tren, ni zbog jednog razlog. Odvratni su', napisala je tada na Twitteru, a objava je, očekivano, podigla puno 'prašine' u javnosti.