Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Netflixova zvijezda: 'Dugo sam plakala nakon što su me prvi put odbili'

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Kao posljednja od šestero djece izrasla je u tvrdoglavu djevojčicu koja se rano odlučila baviti glumom, a iako se proslavila horor filmovima, danas osvaja u netflixovoj seriji ‘Damin Gambit’ i marvelovu filmu ‘The new mutants’

Izvor: Profimedia

Na početku karijere nizala je uloge u horor hitovima kao što su ‘Vještica’ iz 2015., ‘Podvojen’ iz 2016. i ‘Glass’ iz 2019. pa su je u Hollywoodu prozvali kraljicom vriska. No Anya Taylor-Joy odlično se snalazi u svim žanrovima, što je i dokazala angažmanom u Marvelovu znanstveno-fantastičnom uratku ‘The New Mutants’, ali i u Netflixovoj seriji ‘Damin gambit’ koja se nedavno počela emitirati. Uloga Elizabeth u drami o djevojci koja je kao mala u prometnoj nesreći ostala bez majke, nakon čega je završila u sirotištu, gdje je ubrzo razvila simpatije prema šahu pa je uz pomoć domara savlada pravila i otkrila izniman talent, pokazala se zahtjevnom i potpuno drukčijom od svega što je dotad radila.

Anya Taylor-Joy Izvor: Profimedia


- Za ulogu Beth morala sam proći opsežne pripreme jer je to lik koji igram u trenutku kada ima 15, ali i 21 godinu. Morate biti itekako svjesni emocija koje u svakom trenutku proživljava - kaže ova 24-godišnjakinja koja je ujedno morala naučiti sve o alkoholizmu, ali i igrati šah, u čemu su joj pomogli jedni od najboljih svjetskih šahista.
Kada nešto odluči, nitko je i ništa ne može pokolebati, a takva je od djetinjstva. Anya je rođena u Miamiju, ali roditelji su se brzo nakon njezina rođenja s njom i još petero njezinih braće i sestara preselili u Argentinu, rodnu zemlju njezina oca, gdje su živjeli do njezinoga šestog rođendana. Tada su se preselili u London, što je teško palo malenoj Anyi, toliko da je pune dvije godine izbjegavala govoriti engleski jezik.
- Željela sam se vratiti kući, a kad imaš šest godina, jednostavno zaključiš da će ti se želja ostvariti ako odbiješ govoriti - objasnila je.

Anya Taylor-Joy Izvor: Profimedia


S vremenom je ipak morala popustiti i priviknuti se na činjenicu da je Engleska njezin novi dom.
- Ujak se poslužio knjigama o Harryju Potteru kako bi me učio jezik. I baš sam zbog toga u tako ranoj dobi bila napredan govornik, koristila sam riječi koje od djeteta ne biste očekivali - prisjeća se plavokosa zvijezda koja je već tada znala čime se želi baviti u životu.

Izvor: Profimedia


- Ne mogu se sjetiti točnog trenutka kada sam rekla da ću biti glumica, ali jednostavno sam to oduvijek znala - otkriva i priznaje da su je roditelji odmah podržali.
- Zadnje sam dijete i bili su poprilično umorni od odgajanja njih petero. Budući da sam tvrdoglava i točno znam što želim, odmah su rekli da imam njihovu potporu - kaže.
A sve se u njezinoj karijeri odvilo slučajno. Sa 16 godina ju je ispred robne kuće Harrods zamijetila Sarah Doukas, poznata modna agentica koja je otkrila i Kate Moss. Već idući dan potpisala je ugovor s njezinom agencijom i započela uzbudljivu modnu karijeru. Na snimanju jedne kampanje upoznala je Allena Leecha, glumca iz serije ‘Downton Abbey’, kojemu je spomenula svoj san da postane glumica i odmah mu izrecitirala nekoliko pjesama Seamusa Heaneyja.
- Zapisao je moje ime i telefonski broj te mi rekao da će se javiti - kaže Anya koja je ubrzo dobila poziv njegova agenta. Iste je godine potpisala ugovor, a ubrzo doživjela i prvo veliko razočaranje. Prva audicija na koju ju je poslao bila je za film ‘Zlurada’, ali nije dobila ulogu.
- Bilo je to prvi put da me netko odbio, nakon toga sam dugo plakala - iskrena je.
Srećom, nije dugo čekala veliku priliku, već 2015. angažirali su je u horor filmu ‘Vještica’, koji joj je širom otvorio vrata i danas je jedna od traženijih mladih glumica.

Najčitanije

Najnovije

loader