Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaća voditeljica: 'Bila sam zlostavljana kao curica'

Prvi put je o tome progovorila

 Izvor: Instagram

Domaća voditeljica Katarina Moškatelo svestrana je 37-godišnjakinja čiji glas često čujemo u brojnim TV reklamama, a postala je uz to i tražena voditeljica evenata te je pokrenula vlastiti podcast na temu putovanja. Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama simpatična Hvaranka odlučila je po prvi put progovoriti o zlostavljanju koje je proživjela kao dijete dok je živjela na Hvaru. Tešku temu o kojoj je dugo šutjela otvorila je zajedničkom fotografijom nje i njezine majke koju je podijelila s pratiteljima, i uz koju je u opisala kako je došlo do zlostavljanja i zašto o tome nije nikome govorila, te koju je veliku grešku napravila i što je iz nje naučila.

Povezane vijesti

'Ovo je moja mater. Karakterno smo slične, ali u većini toga se ne bi nikad složile. Za mamu sam ja kruta i puna principa. Ja dobro znam kada sam takva, i zašto sam takva.

Sada nije bitno ni kako, ni tko...

Moja mama bi svima preko svega u životu prešla. Ali svima. Preko svega. Ja to još brusim. Ona kroji svoj život, ja svoj. Uložila sam posljednjih 20 godina od odlaska iz malog otočkog rodnog mjesta da naučim ono esencijalno, upoznati i cijeniti SEBE! Tamo se to nije moglo naučiti. Progovoriti, disati punim plućima, raditi što volim, cijeniti ljude oko sebe, ne obazirati se na svako mišljenje, uvažavati različitosti (zvuči jednostavno, ovisi o indoktrinaciji, kompleksno je...)', započela je objavu te nastavila.

'Poanta zašto ovo pišem je zapravo kratka i jasna. Bila sam zlostavljana. Kao curica. Ne pričam o tome, ne pišem o tome, to je danas nezahvalna tema, a ja nisam osjećala potrebu, ali me sada zove odgovornost. Sada nije bitno ni kako, ni tko... otom potom, kada budem spremna i bude vrijeme. Već ovo tipkanje zvoni pitanjem 'jel nužno' i zapravo JEST!', nastavila je Katarina ispovijed. Istaknula je koliko je važno govoriti o tome, a ne šutjeti.

'NEOPISIVO JE BITNO DA O SVAKOM ZLOSTAVLJANJU PRIČAŠ! Bilo fizičko, verbalno, seksualno... ne postoji malo i veliko, kratkotrajno, dugoročno! Ne postoji opravdanje!

Neopisivo je bitno da o svakom zlostavljanju pričaš!

Pričaj! Traži pomoć! Ne dozvoli ono što sam ja dozvolila, biti ušutkana i glumiti da se ništa ne dešava zbog 'mira' u selu. Ne dozvoli si da od straha ne progovoriš jer se bojiš odbacivanja obitelji. Mene je otac bio spreman izopćiti u trenu kad sam došla od njega tražiti pomoć. Da. Nikada ga nisam prestala voljeti. Oprostila sam mu. I njoj. Nisu znali drugačije. Ali prije svega, oprostila sam toj osobi', podijelila je dalje voditeljica. Opisala je kako proces oprosta nije uopće bio lagan ni brz.

Nisam pojma imala što s tim emocijama, pa sam ih zakopala

'To je bio iznimno kompleksan i zahtjevan proces. Imala sam 12 godina, a danas mi je 38. U međuprostoru puberteta i naglog odrastanja, sa 18, te preuzimanja brige o sebi, nisam pojma imala što s tim emocijama, pa sam ih zakopala. Sve me to kasnije dočekalo... ne možemo pobjeći od problema, ali možemo zavrnuti rukave i s njim se suočiti. Jest zaj****. Jest teško. Najteži je dio - znati da obitelj ne daje ljubav koju trebam i podršku... ali je i to rješivo. SAMO NE ŠUTI! NIKADA! VJERUJ MI! SKUPI SNAGU! Jer uvijek postoji rješenje! Budi sigurna Ne slušaj mater, nego SEBE! Iznutra. Uvijek', zaključila je Katarina.

Magazin

Royals