'Drugi lockdown', kako mnogi nazivaju nove mjere u borbi protiv koronavirusa koje su prije nekoliko dana stupile na snagu i trajat će barem do 21. prosinca, brojnima su teško pale. Strah od zaraze i neizvjesne budućnosti trenutno je jedan od glavnih problema mnogih građana Republike Hrvatske, a među njima se našla i pjevačica, glumica i spisateljica, 38-godišnja Nives Celzijus, koju gledatelji pred malim ekranima trenutno prate u ulozi članice žirija showa 'Tvoje lice zvuči poznato'. U svojoj posljednjoj objavi na Instagramu Nives se dotaknula upravo ove teme i priznala kako se i sama suočava sa strahom, ponajviše zbog djece, 15-godišnjeg sina Leonea i 13-godišnje kćerke Taishe.Lako pronalazimo pozitivnu stranu ako smo dobili mogućnost zaštititi naše voljene

 'Što mi točno vrijedi naša 'zaštićenost' ako su mi oni najmiliji na 'izvoru?! I sjedimo mi odrasli tako u kući, neki zato što su u mirovini, neki zato što trenutno nemaju posla, neki zato što im je zabranjen rad...I voljeli bi da razmišljamo kako nam je lijepo, napokon smo na okupu. Mogli bi mi to jer uvijek pronađemo i onu neku najtanju nit pred samo pucanje koju s puno ljubavi primimo, njegujemo, ne puštamo i zaliječimo. Zaista bi mogli. Imamo tu starije ljude, narušenog zdravlja koji spadaju u rizične skupine i voljeli bi vjerovati da činimo sve da ih zaštitimo. Lako pronalazimo pozitivnu stranu ako smo dobili mogućnost zaštititi naše voljene i možda nije idealno rješenje, ali je opet način vrijedan žrtve jer su ljudski životi u pitanju. I pokušavam se uvjeriti da je sve ovo ispravno i onda se sjetim da su mi djeca vani, nezaštićena', započela je objavu 39-godišnjakinja na svom Instagram profilu.

Tužna sam i bespomoćna, želim da su mi djeca pored mene

 'Nose li maske? Ok, Leone je discipliniran, nosi sigurno i pere ruke. Taisha? Nisam sigurna. Njen razred bio je u samoizolaciji, jedva čekaju da napokon vide, zagrle i izljube svoje prijatelje. Da li sam ju milijun puta zamolila da se suzdrži izljeva ljubavi na neko vrijeme, da li sam joj objasnila da posljedice mogu biti kobne za njene voljene. Jesam. Ali oni su djeca, omnipotentna. U njihovim neiskusnim glavicama, loše stvari se ne događaju njima. Oni su zaštićeni. Oni se ne moraju opterećivati maskama i dezinficijensom jer je za njih sve to glupost izmišljena da njima upropasti najbolji period života... Uglavnom, tužna sam, bespomoćna, želim da su mi djeca pored mene i da ih imam na oku. Zašto svi ti ljudi ostaju bez posla i u neizvjesnosti i strahu od sutra, 'u sigurnosti doma' čekaju da im se djeca vrate kući', zavapila je na kraju Nives ispod fotografija na kojima pozira sa svojim mezimcima koje je dobila u bivšem braku s bivšim nogometašem Dinom Drpićem.