Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Horor priča iz Dumovca na noge dignula poznate Hrvate

Autor P.K.
Autor P.K.

Nitko nije ostao ravnodušan na fotografije ozlijeđenih životinja i krvavih kaveza

Izvor: Instagram

Priča o strašnim uvjetima u kojima žive životinje u zagrebačkom skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu je u nedjelju navečer šokirala građane. Šest osoba od kojih su neki davno volontirali, a neki još uvijek ondje rade su za Jutarnji list progovorile o događajima u azilu. Svoje priče su potkrijepili fotografijama na kojima se vide kavezi umrljani krvlju i izmetom.

Ovo je jezivo i nadam se da će ih stići svaka kazna

 Neki od poznatih osoba koji su ujedno i veliki ljubitelji životinja, glumac Slavko Sobin, pjevač Luka Nižetić i voditeljica Nina Slišković Goleš su zgražanje tom pričom iskazali na svojim društvenim mrežama. Tako je Slavko Sobin na svom Instagram profilu poručio kako je zgrožen cijelom pričom i uvjetima u kojima životinje ondje žive, ali i da je način na koji se životinjama može pomoći da ih se udomi i volontira u azilu. 'Ovo što se događa u azilu Dumovec je jezivo, JEZIVO i nadam se da će ih stići svaka kazna, ogromna kazna, proporcionalna strahoti koja se događa, isto tako se nadam da neće biti stigmatizirani oni tamo koji se iskreno trude i žive za to da tim psima bude bolje', poručio je, između ostalog, 36-godišnjak.

Radijska voditeljica Nina Slišković je rekla kako je već ranije čula stravična svjedočanstva o azilu te da je bitno ne zatvarati oči na tu temu.

Izvor: Instagram

Povodom cijele situacije oglasio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, čiju objavu na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti.

'Dragi sugrađani, neugodno su me iznenadile danas objavljene informacije o stanju u Azilu Dumovec. Zahvaljujem svima na javljanju, brizi i empatiji koju iskazujete prema životinjama.  Svi mi koji imamo kućnog ljubimca, koji nam je dio obitelji, posebno smo osjetljivi na bilo kakve informacije koje upućuju na nedovoljnu brigu ili još gore, zlostavljanje životinja. Osobno ću ispitati utemeljenost objavljenih informacija i do kraja ćemo rasvijetliti sve okolnosti u Dumovcu, gdje ću i osobno otići.  Završit ću riječima velikog Dostojevskog: ‘Čovječe, ne ponosi se svojom “superiornošću” nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskvrnjuješ zemlju', napisao je Bandić.

Voditeljica azila Tatjana Zajec je za spomenuti domaći medij negirala optužbe, dok se azil Dumovec oglasio na Facebooku navodeći da su iznesene neistine o njihovom radu te da će od pravne službe zatražiti savjet kako se zaštiti od lažnih optužbi i drugih kleveta.

Izbor Urednika

Royals