Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UNATOČ SVEMU Zorana Šprajca ništa ne može pokolebati

Autor N.R.

Pomiče svoje granice

 Izvor: Story arhiva

Nakon što je pretrpio infarkt i u svoj život unio sve promjene koje su mu bile nužne zbog narušenog zdravlja, RTL-ov voditelj Zoran Šprajc i dalje ne odustaje. Prema svemu sudeći, naviknuo se na 'novi život' pa sada bez problema korača 'novim normalnim', koje nas je sve zadesilo zbog pandemije koronavirusa. Prije nekoliko dana, javnost je saznala da je 52-godišnji Zoran završio u samoizolaciji. S obzirom na to da neko vrijeme nije mogao biti u prirodi, sada koristi svaki slobodan trenutak kako bi uživao u svježem zraku i pomicanju granica. Najnovija granica za njega je bio Park prirode Medvednica. Kako mu je bilo, kako on kaže, uznijeti svojih 125 kilograma tako visoko, ispričao je na društvenim mrežama.

Mjera 'ograničenje kretanja' jako grubo zvuči, ali ne dajte da vas ograniči. Jer negdje oko vas sigurno ima neka granica koju dosad niste prešli pa iskoristite ovu situaciju u kojoj ne možete dalje da osvojite ono bliže. Ja sam eto prvi put ikad, ovih dana sam samcat uznio svih svojih 125 kg na vrhove Medvednice, Bogu pod noge. Nekidan od Trnave do Hunjke, a danas od Gračana do Sljemenskog tornja', započeo je Zoran, koji je nakon infarkta morao u potpunosti promijeniti svoj stil života. 

U nastavku je priznao da mu nije bilo lako. 'Dok sam ja uspuhano stenjao, mnogi su kraj mene prema vrhu prolazili laganim trkom. Ali koji god vrh bio, svaki je jednako vrijedan ako ste s njime pomakli svoje granice - bio to vrh Matterhorna, vrh Medvednice ili krug oko najbližeg parka. Osvajajte nove vrhove, prelazite svoje granice, širite se na nove prostore, u prirodi i u glavi. 'Novo Nenormalno' će potrajati duže nego što mislite, ali ne dozvolite da vas ograniči u kretanju, u mišljenju, u pogledu. Ostanite normalni i osvojite nešto za sebe', inspirativne su riječi kojima je obilježio ovaj poseban trenutak za njega.

Podsjetimo, jedno od zaštitnih lica RTL Televizije prije šest godina doživio je prvi blaži infarkt i tada mu je u Kliničkom bolničkom centru Dubrava ugrađen stent. Drugi, nešto teži infarkt doživio je lani, zbog čega je nekoliko dana proveo u bolnici prije nego je pušten na kućnu njegu. Zbog dva proživljena infarkta Šprajc spada u rizičnu skupinu zaraze pa ne čudi da daje sve od sebe kako bi izbjegnuo ovaj virus, koji svijetom hara već otprilike 10 mjeseci. 

Povezane vijesti

O svom zdravlju je i svojevremeno progovorio za Story. 'Stres je u pozadini svakog mog infarkta, ali ne udara stres sam po sebi nego način na koji ga se pokušavamo riješiti. U mom slučaju to su bile abnormalne količine cigareta i cigarillosa. Kada im dodamo pretilost, neurednu i nezdravu prehranu, slabu tjelesnu aktivnost uz malo loše genetike, rezultat je morao biti upravo onakav kakav je bio', rekao nam je tada. 

Magazin

Royals