Za razliku od prethodnih godina kada bi društvene mreže u ovo vrijeme bile preplavljene svjetlucavim outfitima, veselim fotografijama i snimkama nezaboravnih provoda, 1. siječnja 2021. odiše nečim sasvim drugim - skromnošću, zahvalnošću i zajedništvom. Zbog svega što se dogodilo u godini koja je sada i službeno iza nas, mnogi su doček ove nove odlučili provesti u toplini vlastitog doma, okruženi najmilijima i zahvalni upravo na tome, što ih imaju oko sebe. Iznimka tako nisu bili ni brojni poznati Hrvati koji su umjesto tradicionalnih novogodišnjim fotografija, profile na društvenim mrežama odlučili iskoristiti da izraze zahvalnost na svemu što, unatoč 2020. godini, i dalje imaju te brojnim pratiteljima prije svega požele zdravlje i mir u 2021. godini.

Bila je preteška za sve, ali meni je donijela i ono najmilije na svijetu

 'I tako...Vratili smo se na tvorničke postavke. Sretni samo da postojimo živi i zdravi. I da imamo nekog kraj sebe koga možemo čvrsto držati za ruku', započela je svoju novogodišnju čestitku glumica Nataša Janjić. 'Odnijela je toliko dragih ljudi, donijela nam toliko puno promjena, suza i straha, bila je preteška za sve, ali meni je donijela i ono najmilije na svijetu- moju Kaju. Naučila je Tonija prvim rečenicama i mnogobrojnim sitnicama iznova vraćala osmijeh na lice. Između ostalog, uspjeli smo pronaći i milijun novih načina kako ostati povezan s voljenima u vremenima koja nas razdvajaju', nastavila je glumica. 'Sretna vam 2021.! Neka nam donese mir, utjehu, one male obične stvari koje su nekad bile život i ostvari sve naše nježne nade. Ovoga puta stvarno ne tražimo previše, zar ne', zaključila je na kraju Nataša ispod fotografije na kojoj se mogu vidjeti njezine ruke kao i supruga Nenada te njihovih dvoje mališana.

ZAHVALNI I SA SKROMNIM ŽELJAMA Ovako su poznati Hrvati dočekali 2021.
Instagram 

I voditeljica Mirna Maras Batinić u novu je godinu ušla okružena najmilijima. Sa suprugom Željkom, njihovom trogodišnjom kćerkicom Meri te 11-godišnjim Nikom, kojeg je dobila u vezi s fitness trenerom Mariom Valentićem, doček 2021. je imala u Mirlović Zagori kod roditelja koje nije vidjela četiri mjeseca. Pratiteljima na Instagramu je kratko poručila: 'Mogu se samo nadati da smo u ponoć okrenuli neku bolju, sretniju stranicu. Želim vam svima mirnu, zdravu i sretnu 2021. godinu'.

U intimnoj kućnoj atmosferi, sa sinovima i nekoliko prijatelji, 2021. su dočekali i supružnici Viktorija i Dino Rađa. 'Sretna nova godina na svim jezicima i da se ova ne ponovi', poručio je proslavljeni košarkaš pozirajući sa suprugom u ležernim odjevnim kombinacijama.

'Ma najljepši doček ikad. Kad shvatiš da ti je sve što trebaš u tih par metara kvadratnih. Želim vam svu sreću u vaših par kvadrata. I još jednom naklon ekipi koja trenutno rješava tuđe kvadrate. Sve će bit ok. Sretna 2021.', poručio je glumac Slavko Sobin koji je doček također proveo u udobnosti vlastitog doma.

Nema veze što ne mogu nigdje

 U jednako opuštenoj kućnoj atmosferi, ali u nešto svečanijem outfitu, Novu godinu dočekala je bivša Miss Hrvatske, Antonija Bračulj. 'Nakon 14 dana trenirke i masne kose u repu opet izgledam kao žensko. Konačno sam oprala kosu i malo se sredila. Nema veze što ne mogu nigdje', napisala je Antonija ispod fotografija na kojima se vidi kako je u ovu godinu ušla u društvu najmilijih, supruga Marijana te njihovih mezimica, četverogodišnje Lene i dvogodišnje Eve.

Da nas ovaj osjećaj zajedništva ne napusti

 Skromne želje za 2021. godinu ima i voditeljica Antonija Blaće. 'U ovoj fotografiji je sadržano sve potrebno da nam 2021. bude dobra. Ljudi, sućut, rad, osmijeh, životinje, bića, profesionalnost, otvorenost, bliskost, pomoć, mladost, starost, iskrenost, radost, zajedništvo. I mirnije tlo bi nam dobro leglo, što jest jest. I da nas ovaj osjećaj zajedništva ne napusti. Malo sam patetična, oprostit ćete mi. Sretno, dobri ljudi', poručila je Antonij ispod fotografije koja je nastala u području pogođenom potresom.