Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Umjetnički par Vukes: 'Kontejner je sad naš dom, ali zajedno gradimo kuću'

Autor Antonija Nazor
Autor Antonija Nazor

Posjetili smo mladi bračni par Vukes, glumicu Nevenu i glazbenika Marka koji su tijekom potresa u ožujku ostali bez krova nad glavom i od tada žive u kontejneru te sami grade montažnu kuću u koju se planiraju useliti na proljeće

Izvor: Dražen Kokorić

Mladi glumačko-glazbeni bračni par, Nevena i Marko Vukes, svojim primjerom pokazuje kolika su podrška jedno drugome. Najteži ispit položili su u ožujku prošle godine kad su tijekom potresa ostali bez kuće, zbog čega već neko vrijeme žive u kontejneru, a to ih je potaknulo na gradnju novog doma. Nažalost, potres koji je nedavno pogodio Petrinju, Glinu i okolicu podsjetio ih je na onaj zagrebački, a samo za Story otkrivaju na čemu su zahvalni i što su naučili.

Marko Vukes Izvor: Dražen Kokorić

- Osjećaji koje smo doživjeli 22. ožujka 2020. nisu se promijenili. Tog jutra oboje smo dobili snažnu Božju poruku o tome koliko smo zapravo mali i kako je smiješno išta planirati. Preveliki planovi opterete čovjeka i sve ga više udaljavaju od njegove stvarnosti. Zahvalni smo što smo živi i zdravi. Jak potres koji je pogodio Petrinju i okolicu dodatno nam je urušio kuću, ali mi smo se od nje oprostili još u ožujku. Žao mi je ljudi koji su nastradali u ovom valu podrhtavanja. Duboko suosjećamo sa svim obiteljima koje su ostale bez svojih domova i želimo da im Bog pruži vjeru, snagu i strpljenje za sve dane koje im predstoje - kaže Nevena i objašnjava što je sve proživjela sa suprugom Markom.
- Prihvatili smo svoj privremeni dom - kontejner koji nam je općina dodijelila tjedan dana nakon potresa. Statičar koji nam je izdao crvenu oznaku i rješenje da kuća više nije za stanovanje, nego je treba srušiti, savjetovao nam je da razmislimo o drugoj lokaciji za novu kuću jer se obližnje brdo počelo urušavati. To nas je potaknulo na brzo djelovanje pa smo prošlog ljeta počeli graditi novu kuću - objasnila je mlada glumica, a Marko je dodao:
- Riječ je o montažnoj kući. Gradimo je sami, uz pomoć Boga i bližnjih. Lijepo je raditi s drvom, ali treba imati puno strpljenja i vještine. Nadamo se da ćemo se na proljeće moći preseliti.

Marko Vukes Izvor: Dražen Kokorić


Unatoč demotivirajućoj situaciji, oboje su nastavili raditi, a Nevenu je razveselila uloga u seriji ‘Švindleri’ koju snima u Beogradu.
- Početkom prosinca prošle godine počelo je snimanje druge sezone dramske serije ‘Švindleri’. Riječ ‘švindleri’ stari je njemački izraz koji je usvojilo stanovništvo jednog dijela Vojvodine, a označuje lopove, džeparoše, prevarante. Priča je smještena u jednu malu palanku negdje u Srbiji 1920. godine. Igram Darinku, bricinu kćer koja se sa svojim ocem trudi stati na kraj pokvarenoj lokalnoj vlasti, a sve zakomplicira romansa između nje i gradonačelnikova sina Stanislava - otkriva mlada glumica koja je režirala videospot za Markovu pjesmu ‘Žedan tvoje ljubavi’.
- Pišem otkad znam za sebe, studirala sam na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu i gluma je važan dio moga profesionalnog života, a filmska režija moja je velika ljubav pa sam se uključila u režiju videospotova za većinu pjesama s Markova posljednjeg albuma. Danima puštamo neke pjesme i dolaze nam slike iz kojih sastavljamo priču. Spot za ‘Ledeno doba’ priča je o djelovanju milosti, ljubavi i dobrote, a upravo me to najviše nadahnjuje - otkriva 29-godišnja glumica. Razveselio ju je i poziv Adama Končića kada je dobila glavnu ulogu u komediji ‘Šund naš svagdašnji’ Roberta Krajinovića.

Marko Vukes Izvor: Dražen Kokorić


- Ovo mi je prva kazališna uloga u Zagrebu. Praizvedba je bila u studenom i prosincu, ali od ove godine nadamo se pravoj premijeri. Komedija okuplja sav šund koji nas okružuje i smješta ga u studio male lokalne televizije koja se bori za opstanak. Igram mladu, razvedenu novinarku Lanu Pišček, majku dvoje djece koja vjeruje da zaslužuje puno više. Publika će se sigurno lijepo zabavljati i u mnogo toga prepoznati. Od veljače se gledamo na sceni Lisinskog - kaže osnivačica teatra Vende tam u Mariji Bistrici.
- Vende tam pripremala sam niz godina, a djelovati je počeo u neobičnoj 2020. godini. Budući da je riječ o prvom kazalištu u ovom dijelu Zagorja, svjesno sam prihvatila ovu ozbiljnu i odgovornu misiju u kojoj je najvažnije približiti duh kazališnog svijeta djeci i mladima. Vodim i dramski studio koji trenutačno pohađaju djeca i mladi iz ovog djela Hrvatske, a broji više od 30 članova. Rad s djecom me okrepljuje i iznova vraća pravim vrijednostima glumačkog stvaranja. Upravo je zadatak svakoga glumca iznova buditi dijete u sebi. Naziv teatra na kajkavskom znači ‘u onom smjeru’. Nadam se da će uz Božju pomoć moje dosadašnje znanje poslužiti za razvoj kulture ovog dijela Zagorja i da ćemo svi zajedno krenuti u dobrom smjeru. Vodim dva kazališta - Vende tam i putujući Teatar Vihor, koji sam osnovala 2015. u Srbiji. Najizvođeniji su nam tekstovi hrvatskog pisca Mire Gavrana ‘Teško je reći zbogom’ i ‘Lutka’. U prvih pet godina proputovali smo više od 60.000 kilometara, a prošle godine imali smo i turneju po Australiji - ispričala je. Pitali smo je i kako se snašla u Hrvatskoj:
- Otkad sam bila dijete najvažnije mi je bilo s kim sam, a ne gdje sam. Hodajući u slobodi, čovjek lako prihvaća sve novo i još je veća radost ako iz nekog razloga zavoli određeno mjesto.

Marko Vukes Izvor: Dražen Kokorić


Njezin suprug Marko prošle je godine planirao slavljenički koncert u Lisinskom, ali pandemija ga je omela. Tvrdi da je posla čak 70 posto manje, trenutačno ga i nema, ali zahvalan je na zdravlju te posvećen gradnji kuće.

Sva iskušenja koja smo dosad proživjeli u ovih nekoliko godina braka dodatno su nas ujedinila

 - Istina je da više vremena provodim na gradilištu nego u studiju. Razmišljam kako zbrinuti obitelj. Osjećam da se mnogo toga promije­nilo u meni. Duša mi je puna različitih osjećaja, još ih sabirem u dubini srca. Moj posljednji album ‘Žedan tvoje ljubavi’ govori o mome lutanju i pronalaženju, a pripremao sam ga tri godine. Planirani koncert u Lisinskom nije se dogodio, sve je zaustavljeno, ali pjesme na neki neobičan način dolaze do publike. Radijski urednici prepoznali su pjesme ‘Djevojka iz drugog plemena’, ‘Žedan tvoje ljubavi’, ‘Ledeno doba’, a publika mi je redovito slala poruke zahvale uz riječi kako im upravo one trebaju ovih dana - ističe Marko koji je dan prije potresa u ožujku napisao dirljivu pjesmu ‘Prijatelju moj’. Na pitanje o Neveni odgovara:
- Upoznali smo se u Zagrebu, na dječjem rođendanu. Srela su se dva potpuna stranca. Istog trena bio sam uvjeren da ćemo se još dugo sretati. Znao sam da treba ostati u mojoj blizini, u mom životu - otkrio je vlasnik toplog i snažnog vokala. A o njihovoj snažnoj ljubavnoj priči i dubokoj povezanosti Nevena zaključuje:
- Ja njega ljubim, a zahvaljujući Božjoj milosti, ta je ljubav iz dana u dan sve veća i silnija. Sva iskušenja koja smo dosad proživjeli u ovih nekoliko godina braka dodatno su nas ujedinila, radosna sam i zahvalna Gospodinu što u svome mužu imam nekoga na koga se mogu osloniti. Muškarca uz kojeg se mogu radovati i čovjeka čijom se ljubavlju mogu pokriti onda kada je najteže. 

Najčitanije

Najnovije