Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

BIJESAN Mate Janković: 'Prezirem ljude. Istinski'

Autor J.P.B.
Autor J.P.B.

Ponovno se oglasio o aktualnoj situaciji

Izvor: Story arhiva

Jedan od omiljenih domaćih chefova, 42-godišnji Mate Janković, bio je među prvim volonterima koji su se organizirali i pohitali u pomoć područjima pogođenim potresom koji je 29. prosinca pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu. S kolegama kuharima, Mate od tada svakodnevno priprema tisuće toplih obroka za ljude koji su ostali bez kuća i sve volontere koji im pomažu u obnovi, a na svome Facebook profilu 'bez dlake na jeziku' dijeli svoje stavove o ovom aktualnom pitanju. Nedavno je tako izrazio gorčinu zbog izjave ministra graditeljstva Darka Horvata, koji je rekao kako je količina dnevno pripremljenih obroka za volontere u Petrinji prevelika. Otkad je javno izrazio svoje nezadovoljstvo sustavom, za kojeg kaže kako ne postoji, javljaju mu se brojni pratitelji, što se ovom chefu i ne sviđa.

Izvor: Story

Nedavno je tako javno objavio neke od poruka koje mu svakodnevno dolaze, a pritom rekao i što o tome misli. 'Pun mi je inbox poruka sadržaja: 'n****i im se majke', 'napij im se krvi'. Ja nisam vaš j****i Che Guevara. Hoćete promijeniti sustav? Za to postoje parlamentarni izbori. O******e. Pričamo o pomoći ljudima, a sve ostale promjene gledajte sebe i vaš glas. Sad gledamo kako vidjeti što su greške, tko i kako može pomoći', poručio je prije nekoliko dana, a brojne reakcije izazvala je i njegova posljednja objava, koja se nadovezuje na ovu prethodnu.

Izvor: Story

'Najjače mi je kad mi se jave foteljaški prvoborci puni pameti kako sam trebao iskoristiti svoj momentum sugestijama i rješenjima. Ali, dok ti objašnjavaju da si nešto trebao, ne govore što. Svi bi da drugi rješavaju njihove probleme. Prezirem ljude. Istinski', napisao je Mate, a komentari su se odmah počeli nizati.

'Napravio si dobru i veliku stvar. nemoj se sada trošiti na sitne stvari. ispraznit ćeš se na to/od toga. Mijenjaj nabolje ono što misliš da možeš, ostalo niz vodu', napisala mu je jedna pratiteljica, a chef joj je ubrzo odgovorio. 'Ma čudim se sam sebi. A valjda si ne mogu pomoći. Budem', napisao je Mate.

Izvor: Story

Drugi je pratitelj, pak, imao savjet za njega. 'Napravite 'Banijsku kuharicu' ili 'Što smo kuhali u Baniji' i nek' lova od knjige ide za školovanje mladih kuhara iz tog kraja. Recimo...', predložio je, a ni njemu Mate nije ostao dužan odgovor. 'Ne, bavit ću se sobom. Samo sobom', napisao je chef.

Inače, prije nekoliko dana Mate je gostovao kod Zorana Šprajca u RTL Direktu, gdje je dodatno pojasnio svoje stavove i opisao kakva je zapravo stvarna situacija na terenu.

'Mi zapravo nismo ogorčeni s činjenicom da pomažemo jer smo došli pomagati, ali ogorčeni smo s činjenicom da smo u jednom vremenskom periodu primijetili da nam nitko ne dolazi zamijeniti naša radna mjesta, a da je Crveni križ uključen - od nekog dana, da je država stavila na raspolaganje svoje robne zalihe isto - od nekog dana, točnije 7. siječnja, a do tada smo bili prepušteni sami sebi i žicanju svojih dobavljača. Doslovno smo mi zvali mesnice, dobavljače i žicali osobno hranu', započeo je kuhar u emisiji te naglasio kako ugostitelji od države nisu dobili nikakvu podršku u vidu infrastrukture već samo jedan kamion kojemu se, kako je rekao, više možete smijati nego ima nekakve koristi od njega.

Povezane vijesti

Mate Janković Izvor: promo

Također, Mate je u razgovoru pojasnio i kako sve što rade za područja pogođena potresom - rade isključivo volonterski i jer to žele, ali i kako je država u ovoj situaciji u potpunosti zakazala. 'Ako država ima firmu koja se bavi kuhanjem onda ne smije dopustiti da mi kreiramo sustav, trebalo se onda sve organizirati i staviti punktove i poljsku kuhinju, a ne da onda volonteri, navijači i neki odrpani kuhari to rade i organiziraju sve. A ne da mi prvi dođemo, onda krenu svojatanja i onda nam se zahvali, ali vrlo politikantski, onda se kaže da smo kuhali s nečijim namirnicama', rekao je tada. 

Izbor Urednika

Royals