Mnogima teška, ali njima prekrasna i blagoslovljena! Baš takva je bila prošla godina glazbenici Mariji Husar Rimac koja je krajem listopada obznanila da joj u ovoj, 2021. godini stiže bebica. Kako je i sama tada rekla putem društvenih mreža, ovu trudnoću smatra darom od Boga, upravo zato što je stigla onda kada su se ona i suprug Vjekoslav najmanje nadali. Do prinove sitno broje, a kako se bliži termin poroda, za Story.hr je otkrila da s time raste i uzbuđenje. 


'Odlično sam i super se osjećam, hvala vam na pitanju. Trudnoća je prošla idealno, bez komplikacija i problema. Doktori su zadovoljni kako se sve odvija, a i ja sam zadovoljna. Još par tjedana brojimo do dolaska bebe. Ovih ću dana, nakon pregleda, saznati termin, ali imam još pet-šest tjedana', govori Marija čiju je sreću i uzbuđenje u glasu nemoguće ne primjetiti. 'Pripremila sam se, robica je spremna, oprema je stigla. Prijatelji me zezaju da sam kupila pola dućana, ali sve što sam uzela je ono što mi je potrebno. Najviše me veseli, što sve ide u krug, pa kad meni više ne bude trebalo, dobro će doći nekome od mojih prijatelja', govori nam. 

Oslanjam se na svoje instinkte i znanje koje imam

 Budući da se bliži vrijeme poroda, mnoge trudnice žele prikupiti što više informacija i iskustava, no savjet brojnih liječnika je da se svaka žena u blaženom stanju zadrži na osnovnim informacijama jer previše informacija otvara prostor za nepotrebne strahove od situacija „što ako“ koje se uglavnom nikada ne dogode. Upravo je takvog stava i 45-godišnja bivša članice nekad popularne grupe Divas. 'Nastojim ne čitati previše jer poučena iskustvom bližnjih vidim može biti veoma zbunjujuće. U jednoj knjizi možete pronaći jedno, u drugoj drugo. Oslanjam se na svoje instinkte i znanje koje imam. Srećom, blagoslovljena sam i s dobrim doktorima tako da me nije strah, a i tu su bližnji koji uskoče s dobrim savjetom. Ma, sve će dobro proći', priča s optimizmom i vjerom u ono najbolje. 

Roditelji moraju biti cool u tom slučaju i pružiti djetetu potporu

 'Je li me strah? Nemam posebne strahove , ali to ne znači da me neće uloviti. Prisutna je ta neizvjesnost kako će proći prvi dani i molimo se da porod prođe u najboljem redu. Ali, kada pomislim na prve dane s bebicom, kao da sanjam, još uvijek ne mogu vjerovati. Torbu za bolnicu još nisam spakirala, ali imam sve što je za nju potrebno. Spremni smo svi ! U zadnjem sam periodu pa se trudim da se ne forsiram previše. Ponekad malo precjenjujem svoje sposobnosti i mislim da mogu puno više nego što zapravo mogu', kaže Marija koju je, baš kao i ostatak obitelji - sina Ivana i supruga Vjekoslava nakratko uzdrmao i uznemirio potres koji se dogodio nakon Božića.

'Netom prije potresa sam se vratila od doktora s prekrasnim vijestima, sretna i uzbuđena. Sa sestrom Marijom sam bila na telefonu, a onda najednom sam čula neko vikanje kod nje doma. Sve mi je bilo dosta stresno, a i moj sin Ivan se jako prestrašio. Nastojimo ne pričati o tome, ne slušati previše o toj temi. Preselio se u našu sobu i nekoliko puta mi je rekao kako ga je strah samoga ići u kupaonicu . Roditelji moraju biti cool u tom slučaju i pružiti djetetu potporu i utjehu, iako smo i mi sami pretrpjeli strah i nije nam svejedno', zaključila je.