Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NESEBIČNA GESTA Princ William se tijekom blagdana sjetio najsiromašnijih

Autor I.K.K.

Saznalo se i s kojim clljem

  Izvor: Story

Princ William preuzeo je velik dio kraljevskih dužnosti kojih se odrekao njegov brat, princ Harry, kad je sa suprugom Meghan napustio dvor. Većinu tih dužnosti William obavlja javno, izlažući se riziku zaraze koronavirusom. Baš kao i njegova pokojna majka, princeza Diana, jako je posvećen humanitarnom radu i obavlja ga iz suosjećanja prema ljudima u teškoj situaciji, a ne kako bi zaradio hvalospjeve javnosti. Pokazao je to još jednom tijekom proteklih božićnih blagdana, piše magazin Heat UK, kad je potajno pomagao da se pripremi i distribuira hrana za beskućnike u sklopu akcije 'The Passage over Christmas'.

 Kate Middleton Izvor: Profimedia

Willliam je, tvrdi spomenuti magazin, u četiri navrata dolazio pomoći nahraniti beskućnike koji su prije živjeli na cesti, a sad su zbog pandemije smješteni u posebne objekte. To je napravio vlastitom voljom, a ne po naredbi kraljice, i nije mu prvi put. Zapravo, zbog njegovog nesebičnog zalaganja za pomoć beskućnicima još je 2019. proglašen pokroviteljem 'The Passage over Christmas' akcije.

Povezane vijesti

Još kad je bio dijete William je s majkom Dianom znao odlaziti na tu božićnu humanitarnu akciju, a prvi put su je zajedno posjetili 1993. godine. Tom su se prilikom upisali u njihovu knjigu gostiju. 'Te posjete kad sam bio dijete ostavile su dubok trag u meni, i pomogle mi da shvatim koliko je važno osigurati da se prema svima u društvu, pogotovo najsiromašnijim osobama, ophodi s poštovanjem, ljubaznošću i dignitetom, i da im se pruži prilika da ostvare svoje potencijale', rekao je William jednom prilikom.

 princ William princ Harry Izvor: Profimedia

No, zbog svog nesebičnog rada William je ovog Božića bio i na meti kritika javnosti, zajedno sa 39-godišnjom suprugom Kate Middleton. Tad je kraljevski par bio na trodnevnoj turneji kraljevskim vlakom po Velikoj Britaniji, Škotskoj i Walesu, prilkom koje su posjetili radnike na prvoj crti borbe protiv covida i zahvalili im se na njihovom trudu. Međutim, Britanci nisu bili nakloni njihovoj turneji jer su smatrali da je preriskantna s obzirom na opasnost zaraze koronavirusom, iako su se Kate i William pridržavali svih sigurnosnih mjera.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image