Surogat majčinstvo u njezinoj zemlji nije legalna praksa pa je otišla u SAD. Nakon što je uz pomoć surogat majke dobila dvoje djece, odlučila je otići. 29-godišnja glumica Zheng Shuang je postala tema broj jedan u Kini, koja je osudila njezin čin. Sve se to odvilo nakon što je njezin jednu godinu stariji suprug Zhang Heng otkrio istinu o njezinom postupku. Kako je ispričao, iz SAD-a je otišla prije godinu dana i ostavila mu na brigu dvoje male djece.

CNN prenosi i kako su pojedini kineski mediji u posjedu navodne snimke između Zheng i njezinih roditelja. U spomenutoj snimci čuje se njezina šokantna izjava u kojoj govori kako je 'prava šteta što više nije moguće napraviti abortus i odustati' jer su fetusi nerođene djece već bili u poodmakloj fazi. Zbog toga je klinici koja joj je pomogla u svemu, duguje 90 tisuća dolara. Prema stranim portalima, propitkuje se i njezina moralnost, jer nije ni pokušala dovesti djecu u Kinu. 

Zbog svega su je tamošnji mediji osudili i cenzurirali. S obzirom na to da se sve odigralo na američkom tlu, Zheng zakonski nije kriva. Unatoč tome, javnost vjeruje kako će joj ova odluka sve uništiti. Brojni sponzori poput Prade, čije je bila zaštitno lice, već su otkazali suradnju s glumicom. 

Inače, ova se glumica proslavila ulogom Chu Yuxun u Meteorskom pljusku, postavši najmlađa glumica nominirana za najbolju glumicu na nagradi Zlatni orao Kine. 2016. glumila je u hit romantičnoj humorističnoj drami Ljubav O2O.