Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Preminuo autor brojnih domaćih hitova: 'Hvala od srca i duše'

Autor J.P.B.
Autor J.P.B.

Estrada se oprašta

Izvor: Instagram

Tužna vijest dolazi iz svijeta estrade. Naime, u 73-godini preminuo je Željko Pavičić, domaći tekstopisac, skladatelj i pjesnik. Od autora brojnih hitova koji će ostati upisani u povijest domaće glazbe, od jutra se opraštaju brojni domaći glazbenici, čije je karijere obilježio upravo Željko.

Od preminulog autora na Instagramu se tako emotivnom objavom oprostio i domaći glazbenik Marko Vukeš. Nismo se stigli upoznati uživo dragi Gospodine Željko Pavičić... sinoć kada sam Vam pisao iz studija da Vam javim radosne vijesti, nisam ni slutio sto se dogodilo... Jutros mi se povratno javila Vaša draga Marija', započeo je pjevač.

'Kada sam dobio vijest da Vas više nema, obišao me je osjećaj kako je moja odgovornost još veća za cijeli naš dogovor, zapravo ljepše je reći 'Vaš Blagoslov' da pjesmu 'Ljepota' ili poznatiju pod imenom 'Beauty' s kojom su nastupali Emilija Kokić i Adalbert Turner Juci na DORI 2001.godine da trebam prepjevati i obući u novo ruho', nastavio je shrvani glazbenik.

Izvor: Facebook

'Neobično je da je upravo 2021.godina točno 20 godina od prve izvedbe ovog singla, koji je bio tada rasprodati u preko 18 zemalja... Ovih 18 zemalja govore samo o veličini autora. Zamolili ste me samo jedno, da ju otpjevam i na hrvatskom i na engleskom. I bit će tako, ako Bog da. Zahvaljujem Vam na ukazanom povjerenju. Neka Vam Gospodin bude milostiv i Putujte s anđelima! Duboka sućut gospođi Mariji Pavičić i cijeloj obitelji', zaključuje Marko.

Od Željka su se na Facebooku oprostili i članovi popularnog benda Mejaši. 'Željko Pavičić. Jasno je. Kome nije, neka uči. Hvala od srca i duše. Bila je čast upoznati Vas, a pjesme će reći ostalo...', poručili su iz Mejaša.

Izvor: Facebook

Inače, Željko Pavičić rođen je 1949. u Nuštaru pokraj Vinkovaca. Nadalje, 1964. godine dolazi u Zagreb gdje završava kemijsku tehničku školu, a živio je u Svetom Ivanu Zelini te je bio stalni član Hrvatskog društva skladatelja. Njegove prve pjesme na singl pločama objavljuju se već 1976. godine. S Đorđem Novkovićem započinje suradnju 1979. te od tada u suradnji objavljuju prvi album Srebrnih krila, koji se prodaje u tiraži od 500 tisuća kopija. Osim toga, iz ove suradnje 'izrodili' su se brojni hitovi Miše Kovača, među kojima je i 'Poljubi zemlju', a tu su i suradnje s Danielom Popovićem, Severinom, Daliborom Brunom, Zlatkom Pejakovićem, Jasnom Zlokić, Željkom Bebekom, Jasminom Stavrosom, Doris Dragović, Nedom Ukraden, Gabi Novak, Alenom Slavicom, Mineom....

Željko Pavičić
Izvor: YouTube

Najčitanije

Najnovije