Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Zbog odricanja od Islama, TV zvijezdi prijete smrću: 'Kasnimo 100 godina'

Autor J.P.B.
Autor J.P.B.

Nakon što je nedavno otkrila kako se odriče vjere zbog koje se, kaže, godinama osjeća zarobljeno, suočila se s brojnim prijetnjama, a u slučajem se uključila i policija

Izvor: Instagram

Britanska reality zvijezda Saira Khan prije nekoliko dana šokirala je brojne obožavatelje, mahom vjernike - kada je otkrila kako se u 51. godini života odriče muslimanske vjere - jer se zbog nje osjeća zarobljeno. Ubrzo se ponovno oglasila i otkrila kako je zbog toga dobiva i prijetnje smrću, zbog čega se u cijeli slučaj sada uplela i policija, piše Mirror.

Naime, Saira, čiji roditelju potječu iz Pakistana, mnoge je iznenadila nedavnom kolumnom za spomenuti medij, kada je priznala da prestaje prakticirati Islam. 'Kada bih rekla da sam muslimanka i onda imala dečka, odjenula nešto protivno pravilima, popila piće i živjela 'ne-muslimanskim' životom, osjećala sam krivnju, gađenje prema samoj sebi, samoću i osjećaj zarobljenosti', započela je nedavno.

'Trebalo mi je 50 godina da skupim hrabrost i to izgovorim. Sada to radim za vlastito dobro. Želim biti iskrena i slobodno živjeti vlastiti život, po mojim pravilima. Našla sam veliko olakšanje u iskrenosti. Znam da su jedan od razloga što sam bila tako ljuta i nezadovoljna brojne kontradiktornosti s kojima sam morala suočavati', priznala je. Otkrila je kako je i jedan od razloga šutnje - bojazan zbog reakcije obitelji.

'Nisam se usudila svoje osjećaje podijeliti ranije, jer nekoliko muslimanki koje su to učinile, nazivane su grešnicama te čak suočene s prijetnjama smrću', napisala je tada, ne sluteći da će se upravo to dogoditi i njoj.

O svemu što proživljava nakon priznanja, Saira je progovorila u live videu na Instagramu. 'Prijetili su mi smrću. Ako niste žena s tom 'pozadinom' ili etnicitetom, nikada nećete razumjeti sve prepreke i barijere. Kasnimo stotinjak godina u pogledu slobode govore, individualizma i izbora', rekla je TV zvijezda.

'Ne biste vjerovali kakve sam poruke dobila. Neću reći da prakticiram neku religiju ako to ne radim. Ne vjerujem u pojedine dijelove učenja, vjerujem u gay brakove, i ako ostanem tiho - ništa se neće promijeniti. Važno je za mene, moju istinu i moju sreću, ali i kako bih pokazala djeci da život mogu živjeti po vlastitim pravilima. Sve dok smo dobri i ne povrjeđujemo nikoga, ne bismo se trebali bojati ljudi koji nam prijete da će nas ubiti ili nam razbiti prozore', smatra Saira.

Ubrzo se ponovno oglasila, obavještavajući svoje pratitelje kako će zbog prijetnji smrću u slučaj uključiti i - policiju. 'Zbog zlostavljanja i prijetnji s kojima sam suočena, sve sam prijavila policija kao kazneno djelo 'govora mržnje'. Zaista me rastužuje što je moja odluka da živim kako želim druge natjerala na to da mi žele nauditi. Kako moj život utječe na njihov. Ovo se ne smije događati drugima. Pogrešno je', zaključuje Saira.

Najčitanije

Najnovije