Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraljica i suprug nakon njegovog 100. rođendana više neće živjeti zajedno

Tijekom cijele pandemije vrijeme su proveli skupa u dvorcu Windsor, ali kad u svibnju suprug kraljice Elizabete, princ Philip, otpuhne stotu svijećicu na rođendanskoj torti, par će se razdvojiti, možda i zavijek, ako se uzmu u obzir njihove godine

Kraljica Elizabeta i princ Philip Izvor: Profimedia

Kraljica Elizabeta II. i njen suprug, princ Philip, nisu tijekom 73. godine dugog braka nikada proveli više vremena u međusobnom društvu kao od početka pandemije. Izolirali su se u dvorcu Windsor, a navodno je to bilo dobro da obnove bliskost u vezi. Baš zato je javnost iznenadila vijest koju prenosi Daily Express, kako Philip namjerava živjeti odvojeno od supruge nakon što u svibnju proslavi svoj 100. rođendan. Navodno se misli vratiti na farmu Wood u obalnom kraljevskom imanju Sandringham, a kraljica će se preseliti u Buckinghamsku palaču, gdje će držati primanja za ugledne goste i državnike.

Ipak, nije neobično da ovaj kraljevski par živi odvojeno. Zapravo, većinu vremena u svom braku proveli su živjeći na različitim lokacijama, a mnogi (zlobnici) smatraju kako je baš to 'tajna' njihovog dugog i uspješnog braka, koji je preživio unatoč tome što je Philip priznao da je bio nevjeran supruzi. Otkako se umirovio od kraljevskih dužnosti 2017. Philip je većinu vremena provodio na spomenutom imanju Sandrigham, gdje se brine za svoju farmu. Izvor s dvora tvrdi da princ preferira miran život na selu, a Buckinghamska palača ga uopće ne privlači.

Kraljica Elizabeta i princ Philip Izvor: Profimedia

Princ Philip ni tijekom pandemije nije mogao izdržati da ne posjeti Sandringham te je uspio nagovoriti suprugu da se presele tamo na dva tjedna tijekom listopada kako bi se pobrinuo za farmu. No, kraljicu sad muči, otkriva izvor s dvora, to što njen suprug nije voljan imati veliko slavlje za svoj okrugli rođendan, a ona želi veliku, javnu proslavu kako bi podigla duh nacije nakon teške 2020. godine. Osim toga, Philip je prvi u povijesti britanske kraljevske obitelji koji je doživio stotu godinu i kraljica smatra da proslava zato ne bi trebala biti intimna i zatvorena za javnost.

Kraljica Elizabeta i princ Philip Izvor: Profimedia

Osobna liječnica princa Philipa, Anna Hemming, tvrdi kako je princ za svoje godine prilično dobro fizički i mentalno aktivan. To može uvelike zahvaliti tome što se cijeli život aktivno bavio sportom. Volio je igrati hokej, kriket i polo dok je bio mlađi. U održavanju zdravlja mu pomaže i posebna prehrana.

Kraljica Elizabeta i princ Philip Izvor: Profimedia

Njegov jelovnik najviše se sastoji od hrane bogate proteinima, poput jaja i dimljenog bakalara, a ugljikohidrate izbjegava, čime praktički slijedi tzv. keto dijetu koja je popularna posljednjih godina među poznatima osobama. .

Magazin

Royals