Već 11 dana prošlo je otkako je princeza Eugenie na svijet donijela svoje prvo dijete. Prije nekoliko sati je javnosti otkrila da su sinu dali ime August Philip Hawke Brooksbank. 

Ona i suprug Jack Brooksban uživaju u prvim čarima roditeljstva i svim izazovima koje donose prvi dan s novorođenom bebom. Kako je istaknuo magazin 'People', 30-godišnja princeza nije imala lak porođaj. Štoviše, zbog svojih dugogodišnjih problema sa skoliozom, morala je roditi putem carskog reza. Izvori bliski princezi javili su da se Eugenie osjeća dobro. 

Buckinghamska palača je također potvrdila sretne vijesti o dolasku prinove. Iako je njezin porođaj morao biti mrvu kompliciraniji, sve je prošlo u najboljem redu. 'Nije imala porođaj kao većina mama', rekli su s dvora. Sve to je morala proći zbog ozbiljne operacije koju je pretrpjela sa 12 godina. 

Za spomenuti medij, cijelu je situaciju komentirala dr. Mary Jane Minkin. Ona je objasnila da je kod svake trudnice drugačije, pa tako i kod onih koje su, ili imaju problema sa skoliozom. Unatoč nešto kompliciranijem porođaju, Eugenie je presretna zbog dolaska sina, za kojeg kaže da je ispunjenje svih njezinih snova. Zbog pandemije koronavirusa, princeza još nije uspjela ostatak obitelji upoznati s prinovom. 

 Inače, o svojoj je operaciji progovorila nekoliko puta. 'Htjela sam samo s vama podijeliti svoj ožiljak i ohrabriti one koji su prošli kroz nešto slično, da učine isto. Budimo ponosni na naše ožiljke', napisala je Eugenie uz fotografiju na kojoj se jasno vidi ožiljak uzduž kralježnice. Inače, 30-godišnjakinja je svoju priču o skoliozi ispričala 2018. godine tijekom otvaranje londonske bolnice. Kako je tada otkrila, operacija je trajala osam sati, a tri dana kasnije je bila na intenzivnoj njezi. Čak šest dana provela je u invalidskim kolicima, a nakon toga je napokon i ponovno prohodala.