Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svijet im plješće

BOOMERANG KRALJICI Meghan i Harry izbačeni su s dvora, ali rade kao da nisu

Autor A.M.C.
Autor A.M.C.

Razriješeni dužnosti, no to ih ne sprječava da pomažu najpotrebitijima

Izvor: Profimedia

Proteklog tjedna kraljica Elizabeta II. razriješila je kraljevskih dužnosti 36-godišnjeg princa Harryja i njegovu tri godine stariju suprugu Meghan Markle, no oni, unatoč tome što su sada samo obični građani, nastavljaju pomagati najpotrebitijima. Tako su odlučili pomoći ženskom skloništu u Texasu koje je pretrpjelo ozbiljne posljedice nakon zimske oluje.

'Danas su vijesti o našoj šteti stigle do princa Harryja i Meghan, vojvode i vojvotkinje od Sussexa', izvijestili su iz skloništa koje pruža pomoć ženama i djeci u slučajevima nasilja u obitelji, kako bi im pomogli da ponovno ostvare siguran život. 'Kroz svoju neprofitnu organizaciju podržali su nas zamjenom krova na našem stambenom objektu i pomažu nam u ispunjavanju naših potreba. Hvala fondaciji Archewell', napisali su iz sigurne kuće.

'Obaviješteni smo da će kroz djelovanje neprofitne organizacije vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, Zaklada Archewell, princ Harry i Meghan, donirati sredstva kako bi nam pomogli da stanemo na noge', rekao je Jan Langbein, izvršni direktor Genesis Women's Shelter & Support. 'Ovaj poklon ne samo da će pomoći nam, nego oni na ovaj način doprinose i vidljivosti nasilja nad ženama i djecom, dajući preživjelima do znanja da nisu sami', dodao je.

Meghan i Harry, koji su na Valentinovo najavili da očekuju drugo dijete, ubrzo su i službeno izbačeni s kraljevskog dvora. 'Nakon razgovora s vojvodom, kraljica je napisala potvrdu da odstupanjem od rada kraljevske obitelji nije moguće nastaviti s odgovornostima i dužnostima koje dolaze iz javnog života', pisalo je između ostalog u službenom priopćenju palače.

Povezane vijesti

Podsjetimo, po uzoru na nagrade koje kraljica dodijeljuje u ime Velike Britanije građanima i udrugama za njihovo posebno dostignuće i zalaganje na brojnim poljima, poput ljudskih prava, medicine i doprinosa kulturi, sličan sustav nagrađivanja u prosincu su uspostavili i 36-godišnji princ i supruga Meghan u sklopu svoje dobrotovorne zaklade Archewell, koja nosi ime po njihovom jednoipolgodišnjem sinčiću Archieju. Između ostalog, dodijeljivat će i nagrade nagrade u kategorijama dobrotvornog rada, obrazovanja, znanosti, književnosti, jednakosti među rasama, ravnopravnosti spolova, brige za okoliš, zdravlja i mentalnog zdravlja.

Izbor Urednika

Royals