'Preminuo jeĐorđe Balašević'. Riječi su to koje su prije nekoliko dana odjeknule regijom, a brojni obožavatelji i prijatelji legendarnog umjetnika još uvijek se sa suzama u očima opraštaju od idola. Novosadski je kantautor iza sebe ostavio svoju veliku ljubav, 62-godišnju suprugu Oliveru te njihovo troje djece - 38-godišnju Jovanu, tri godine mlađu Jelenu te 27 godišnjeg sina Aleksu. Iako je kroz pjesme izražavao svoje emocije te pjevao o svojim najdražima, rijetko tko zna da je stihove posvetio i - sestri, od čije se smrti nikada nije oporavio...

19. veljače bit će godina dana od smrti Đorđa Balaševića
Marko Jurinec/PIXSELL 

Naime, sve do trenutka kada je hospitaliziran zbog upale pluća, omiljeni je 'Đole' s Oliverom živio u kući u kojoj je rođen, u ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu, koju je i otpjevao i u svome hitu 'Neki novi klinci'. Međutim, stihove je, osim Oliveri, Đorđe Balašević posvetio i svojoj pet godina starijoj sestri Jasni, za koju je bio jako vezan.


Naime, kako piše srpski Glossy, upravo ona ga je naučila i čitati, a već u osnovnoj školi počeo je pisati pjesme. Jedan od najtužnijih trenutaka u životu 'Panonskog mornara' bila je upravo Jasnina smrt - o kojoj nikada nije javno govorio - jer mu je bilo preteško.

Upravo zbog toga o njoj se jako malo zna, ali iz njegovih se pjesama može zaključiti kako je bila udana i majka jedne kćeri. Neki srpski mediji pišu i kako je upravo njoj kantautor posvetio pjesmu 'Naopaka bajka'.

Podsjetimo, Đorđe Balašević preminuo je prošlog petka u 68. godini života, nekoliko dana nakon što je hospitaliziran zbog upale pluća, a bio je pozitivan i na koronavirus. U nedjelju je pak pokopan u strogoj tajnosti, u krugu obitelji. Tajni pogreb se dogodio nešto prije 13 sati u Novom Sadu. Obitelj je odlučila ispraćaj obaviti u najužem krugu, bez prevelike pompe. Sve se to dogodilo nakon što se nagađalo da će posljednji ispraćaj biti u ponedjeljak. Tijelo su iz kapele ispratili tamburaši s pjesmom 'Aco braco', nastavili i s 'Malom riđom', dok su na samom grobnom mjestu odsvirali 'Oliveru', piše Nova.rs.

 Supruga Olivera, kćeri Jelena, Jovana i sin Aleksa tužno su koračali. Također, u nedjelju je u Novom Sadu obilježen Dan žalosti, što je odlučio gradonačelnik Miloš Vučević. 'Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bi iskazali bol i tugu s obitelji. Ovo je težak trenutak prije svega za obitelj Balašević, a zatim i za cijeli grad, državu i regiju koji su voljeli, odrastali i zaljubljivali se uz njegove stihove. Sve nas je zadesila i iznenadila njegova smrt. Kao što je umio u tišini napisati najveće stihove, tako je nažalost u tišini i prije vremena otišao', poručio je tada gradonačelnik Novog Sada na Twitteru.