Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stručnjakinja za govor tijela otkrila jesu li Meghan i Harry lagali

Tijekom intervjua princa Harryja i Meghan Markle s Oprah njihov govor tijela govorio je jednako glasno kao i ono što su usmeno iznosili, ali se iz njega puno dalo puno iščitat i u kakvom je stanju njihova veza

 Izvor: Profimedia

Intervju princa Harryja i Meghan Markle s Oprah Winfrey izazvao je 'tsunami' širom svijeta i otkrio nepoznatu, mračnu stranu kraljevske obitelji zbog koje su vojvode od Sussexa i pobjegle s dvora. Meghan je između ostalog priznala da se željela ubiti dok je bila trudna s uskoro dvogodišnjim sinom Archiejom, prema kojem se dvor odnosio rasistički, a Harry je objasnio da je odlučio napustiti kraljevsku obitelj kako bi zaštitio svoju suprugu i dijete od sudbine njegove majke, princeze Diane. 'Tijekom intervjua njihov govor tijela govorio je jednako glasno kao i ono što su usmeno iznosili', komentirala je za Marie Claire stručnjakinja za govor tijela Patti Wood koja je puno iščitala iz njihovog intervjua, prije svega jesu li njihova tijela pokazivala da govore istinu kad su iznosili kritike na račun kraljevske obitelji.

.

 Wood je autorica knjige 'Snap: Making the Most of First Impressions, Body Language, and Charisma', a za spomenuti magazin rekla je da se Meghan usprkos teškim priznanjima ipak suzdržavala. 'U njenim očima vidimo mješavinu emocija. Zamišljena je. Skreće pogled, prisjeća se. Postoji dio nje koji se smiješi dok se prisjeća, ali ima i suza. Postoje stvari koje su joj drage, poput vjenčanja. Neki događaji je tjeraju na plač. Dakle, riječ je o složenom skupu emocija. Ona ih pokušava obuzdati', kazala je Patti.

Povezane vijesti

Patti je također objasnila da se Meghan na početku intervjua željela zaštititi od predrasuda publike. 'Prekrižila je noge na zaštitnički način. Ruke su joj u krilu. To je štiti od napada na njen identitet i ženstvenost', kazala je, a zatim je rekla da Meghan ima složen odnos s kraljicom iako je o njoj govorila s ljubavlju.'Na samom početku intervjua Oprah spominje kraljicu, a Meghan je pokazala složene, negativne vokalne i gestikulacijske znakove o njoj. Promrmljala je. Kada je rekla da je kraljica bila jedna od prvih osoba koje je upoznala, spustila je pogled i napravila grimasu. Napravila je pokret jezikom. Ovo je idealan primjer kako su neverbalni znakovi otkrili kako se ona zaista osjećala', objasnila je.

U Meghaninom mučnom opisu svojih borbi s mentalnim zdravljem govor tijela je potvrđivao ono što je pričala. 'Pokušavala je potisnuti sjećanja na to užasno razdoblje. Kada je zaplakala, bile su to prave suze', tvrdi Patti. Smatra da kada je bilo riječi o zabrinutosti palače za Archiejevu boju kože, Meghanino držanje se primjetno promijenilo. Za Wood je ovaj dio intervjua bio najstrašniji jer je govor tijela vojvotkinje sugerirao da se zaista nalazi u stanju straha.

Meghan Markle Izvor: Profimedia

'Namještala je sjedište, što je podsvjesna želja da pobjegnemo iz situacije. Izraz čistog straha se pojavio na njenom licu. To je bio trenutak kada ju je Oprah pokušavala nagovoriti da kaže tko je komentirao boju Archiejeve kože. Bila je jako uplašena', rekla je Patti, a smatra da je Harry izgledao tužno zbog činjenice da nije bio u stanju zaštititi svoju obitelj.

Meghan Markle Izvor: Profimedia

'Harryjevo tijelo izgleda klonulo, zbog toga što je govorio o nedostatku podrške obitelji', kazala je stručnjakinja. Govor tijela para također je pokazao njihovu ljubav i predanost jedno drugome tijekom teških vremena. Kada je Meghan otkrila spol druge bebe, Patti je primijetila da je njen osmijeh bio iskren, a vojvotkinja se činila sretnom. Tijekom razgovora o rasizmu u palači i želji da se Meghan marginalizira par se držao za ruke.

 Izvor: Youtube / Screenshot

'Analizirala sam stotine njihovih fotografija. Ona gleda svog supruga kad god on govori. Ako postoji mogućnost da se dodirnu, to će i uraditi. Ljudi se vjerojatno pitaju u kakvom je sada stanju njihova veza. Tu su jedno za drugo i podržavaju se. Navikli su pronalaziti utjehu jedno u drugom', zaključila je Patti.

Magazin

Royals