Stres, ubrzani način života, tjeskoba zbog svakodnevnih obveza, sve je to karakteristično za zapadnjački način života zbog čega tražimo rješenja kroz što zdraviju prehranu, doticaj s prirodom, ali i vježbanje joge. Ova drevna istočnjačka vještina, kako tvrde poznavatelji, nije nikakva ekstravagantna disciplina. Naime, Svjetska zdravstvena organizacija službeno je priznaje kao jedan od znanstveno verificiranih zdravstvenih i terapijskih sustava koji itekako ima blagotvorno djelovanje na naše zdravlje; od povratka duhovne ravnoteže do uklanjanja bolova u leđima, problema s opstipacijom i drugih zdravstvenih neugodnosti.

Sandra Lončarić: 'Već 16 godina ne jedem meso i osjećam se odlično'
Privatni album 

'Čovjekov organizam nije stvoren da živi paklenim tempom 365 dana u godini, njegov živčani sustav nije u stanju podnositi neprekidne stresove bez pravog počinka, njegova probava ne može beskrajno neutralizirati otrove iz zagađene hrane koju konzumira', tvrdili su dnevni jogiji. O blagotvornosti joge razgovarali smo s nagrađivanom glumicom osječkog HNK, zgodnom Sandrom Lončarić.

Vježbajući jogu tijelo mi je u boljoj formi, zadovoljnija sam i fleksibilnija

 'Svjesna sam toga da svi mi osim fizičkog tijela imamo i duhovno, energetsko, mentalno i emocionalno, i da se jednako tako trebamo brinuti i za njih. Joga je jedna od vještina koja nam u svemu tome pomaže jer povezuje um, tijelo i dušu i pri tome ih drži u dobroj formi', priča Sandra, otkrivši kako je sve krenulo: 'Počela sam ju prakticirati prije nekoliko godina i svaki dan odradim barem nešto iz širokog spektra položaja iz joge. Jutarnji ritual mi je svakako meditacija, pranayama disanje i istezanje kičme i tijela, a tijekom dana kako stignem, odradim i druge vrste kao što su Vinyasa, dok mi je najdraža Restorativna joga (mekani i polagani stil s mantrama, disanjem i opuštajućom glazbom). Vježbajući jogu tijelo mi je u boljoj formi, zadovoljnija sam i fleksibilnija, svjesna sam pravilnog disanja. Sve to utječe i na moj rad jer sam spremna za nove izazove i imam dovoljno energije za svaki zadatak', otkriva scenska umjetnica. U svemu tome pomaže joj i prehrana bez mesa.

Sandra Lončarić: 'Već 16 godina ne jedem meso i osjećam se odlično'
Privatni album 

'Mojoj dobroj formi uvelike pomaže i to što sam već 16 godina vegetarijanka, općenito pazim što unosim u svoje tijelo. Glavni motiv da se odlučim na vegetarijanstvo bio je natjerati se zdravo hraniti jer sam često zbog užurbanog načina života jela nezdravu i prženu hranu, i većinu vremena bila bez energije i umorna. Sada nemam tih problema – ističe.

Mojoj dobroj formi uvelike pomaže i to što sam već 16 godina vegetarijanka

 -Zahvalna sam na svim alatima koje sam naučila kako bih pomogla svom tijelu da što bolje funkcionira, i preporučujem ih svima. Zato sam sa svojom prijateljicom Mirtom Vekić, koja je učiteljica joge, u Osijeku osnovala udrugu za poboljšanje kvalitete života i osobni razvoj – 'Moksha Osijek'. Udruga se bavi promicanjem fizičkog i mentalnog zdravlja pojedinca kroz poduke i prakticiranje joge i drugih energetskih metoda, održavanjem tečajeva, seminara i radionica', istaknula je, za kraj nam otkrivši na čemu trenutačno radi.

Sandra Lončarić: 'Već 16 godina ne jedem meso i osjećam se odlično'
Privatni album 

'Upravo se pripremam za snimanje serije 'Šutnja', nastala po kriminalističkoj trilogiji Drage Hedla, a koju će režirati Dalibor Matanić. Riječ je o hrvatsko-njemačko-rusko -ukrajinskoj koprodukciji i veselim se tom projektu. U Zagrebu ćemo snimati interijere, a krajem ožujka selimo u Osijek gdje se zbiva i najveći dio priče, što je prvi veliki televizijski projekt koji se snima u Osijeku!'.