Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OPTUŽBE ZA MOBING IZBACILE JE IZ TAKTA Meghan nastavlja rat s dvorom

Autor N.R.

Reagirala nakon ozbiljnih optužbi

 Izvor: Profimedia

Meghan Markle i princ Harry su i dalje jedna od najpraćenijih vijesti u svjetskim medijima. Njihov intervju kod Oprah Winfrey, koji se emitirao prije tjedan dana, podigao je prašinu u Velikoj Britaniji i na kraljevskom dvoru. Iako je kraljica Elizabeta, Harryjeva baka, rekla da tek mora odraditi razgovor s unukom, s čim se složio i njegov stariji brat, princ William, drama unutar ove obitelji ne prestaje. Štoviše, prijetnje dolaze sa svih strana.

Kraljica Elizabeta II naložila je hitnu istragu o tvrdnjama nekadašnjih djelatnika u Buckinghamskoj palači o tome da ih je Meghan Markle maltretirala i ponižavala, i to nekoliko dana prije samog intervjua. Iz palače je tada stiglo priopćenje u kojem piše kako su 'vrlo zabrinuti zbog tvrdnji da je vojvotkinja od Sussexa maltretirala osoblje. Sada se po tom pitanju oglasila i Meghan, što mnogi i nisu očekivali. Ipak, izgleda da su je optužbe za mobing izbacile iz takta pa je zajedno sa svojim odvjetničkim timom odlučila reagirati.

Ona tako želi vidjeti sve dokumente, e-poštu i tekstualne poruke povezane s istragom za mobing koju je protiv nje pokrenula kraljica, izvijestio je list The Mail on Sunday. Prema njihovim navodima, uz Meghan, pravno će navodno reagirati i Buckinghamska palača koja razmišlja o dovođenju neovisne odvjetničke tvrtke koja bi istražila optužbe o mobingu Meghan Markle nad osobljem palače. Sussexi ovaj slučaj smatraju kao 'proračunatu kampanju blaćenja koja se temelji na obmanjujućim i štetnim informacijama'.

Povezane vijesti

'U skladu s tim naš će se tim za međuljudske odnose baviti okolnostima navedenim u članku The Timesa. Članovi osoblja koji su u to vrijeme bili uključeni, uključujući one koji su napustili domaćinstvo, bit će pozvani da sudjeluju kako bi vidjeli mogu li se izvući pouke. Kraljevsko kućanstvo već duži niz godina primjenjuje politiku dostojanstva na poslu i ne tolerira i neće tolerirati maltretiranje ili uznemiravanje na radnom mjestu', piše u spomenutom priopćenju iz Buckinghamske palače.

Iako je glasnogovornik Sussexa još ranije reagirao, izgleda da će se ovdje morati povući pravni koraci. 'Razočarani smo kad vidimo kako ovaj klevetnički prikaz vojvotkinje od Sussexa daje vjerodostojnost od strane medija. Nije slučajno da su iskrivljene nekoliko godina stare optužbe s ciljem potkopavanja vojvotkinje objavljene kratko prije nego što bi ona i vojvoda trebali otvoreno i iskreno razgovarati o svom iskustvu posljednjih godina', priopćeno je sa strane bivših članova kraljevske obitelji.

Magazin

Royals