Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UVIJEK POSEBAN I SVOJ

BOŽO VREĆO POZIRAO U TRIKOU 'Izgledaš kao balerina'

Autor N.G.
Autor N.G.

Jedan, jedini...

Izvor: Dražen Kokorić

Glazbenik Božo Vrećo, jedan je od najboljih interpretatora modernog sevdaha, poznat po svojem osebujnom modnom izričaju. Ni jedno njegovo pojavljivanje ne prolazi nezamijećeno, a svaka fotografija koju objavi na društvenim mrežama izaziva komentare. Mnogi se ovom umjetniku jedinstvenog senzibiliteta dive jer je se ne boji biti drugačiji - biti svoj. 

 A, velik broj komentara izvazvala je i njegova posljednja fototografija koju je objavio na Instagramu. Naime, Božo je pozirao u crnom trikou uz koju je napisao 'Vaganje/gym/doručak za vrapce/abs & triko', a mnoge dame bile su suglasne pa su mu poručile: 'Eh, da su mi te tvoje noge'. Bilo je i onih koje je zanimalo što Božo jede i koliko trenira, jer kako su mu poručili, izgleda savršeno. 'Ma bravo, dobri moj čovječe! Što jedeš?', 'Ma predivan si. Zgodan. Lijep. Božanskog glasa', 'Kao balerina si', 'Najdivnije biće na planeti', samo su neki od komplimenata koje je dobio. 

Povezane vijesti

Od svakoga sam uzimao nešto, ali nikoga nisam kopirao

 'Kao mali sam bio ekscentrik. Iako, što danas znači ekscentrik? U moru uniformiranih ljudi ekscentrično je sve što je imalo drukčije. Rekao bih da sam bio jedinstven. Uvijek sam bio drukčiji po odabiru glazbe koju sam slušao jer nikada nije bila komercijalna, nego eksperimentalna ili tradicionalna glazba cijelog svijeta, naročito Balkana jer je to moja majka slušala na radiju. Opčinjen sam tom glazbom i uvijek je u meni kružila kao roj leptira. Kao i osjećaj ljubavi, u meni je izazvala popriličnu sjetu, ali i radost jer me asocirala na dom, majčin zagrljaj, miris boja kojima je slikala, na njezino šivanje, zvuk njezine mašine... Bio sam u zborovima, uvijek kao solist zbog specifičnoga glasa, ali stu­dirao sam arheologiju, magistrirao je u Beo­gradu i tek tada sam studiozno pristupio sevdahu. Prikupljao sam materijal kako bih imao svoju datoteku, arhivske snimke doajena sevdalinke od kojih sam učio. Od svakoga sam uzimao nešto, ali nikoga nisam kopirao. Napo­sljetku sam izgradio svoj stil i izričaj. Tek kada sam završio fakultet shvatio sam da je sevdah moja prava iskopina i da tome trebam posvetiti cijeli život. Da više nema traženja', rekao je u intervjuu za Story, 2019. godine. 

Izbor Urednika

Royals