Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MLJAC ILI FUJ?

ČUVALI VJENČANU TORTU ZA DJECU Charlotte i braća jeli tortu stariju od sebe

Autor I.G.
Autor I.G.

Kate Middleton i princ William pobornici su neobičnog običaja

Izvor: Profimedia

Vjenčanje kao jedan od po mnogima najvažnijih događaja u životu, uz sebe nosi i brojne običaje, a isti se mijenjanju ovisno o državama u kojima se odvijaju. I premda Hrvati i sami njeguju brojne tradicijske običaje koje vežu uz ovaj poseban dan, ni Britanci nisu ništa manje kreativni po pitanju ove teme, a pobornici jednog, nekima i bizarnog običaja, su i članovi kraljevske obitelji, Kate Middleton i princ William. Naime, s obzirom na to da će uskoro proslaviti desetu godišnjicu braka, vjenčanje Cambridgeovih ponovno je jedna od tema tamošnjih medija pa se tako britanski Cosmopolitan sada raspisao o njihovoj vjenčanoj torti koju su jela i njihova djeca!

Kate Middleton i princ William Izvor: Instagram


Tako je, dobro ste čuli. Raskošnu vjenčanu tortu na osam katova, rad slastičarke Fione Cairns, imali su priliku kušati i sedmogodišnji princ George, petogodišnja princeza Charlotte i dvogodišnji princ Louis, a sve zahvaljujući neobičnom običaju do kojeg drže njihovi roditelji.

Prema tamošnjoj tradiciji, mladenci nakon vjenčanja zamrzavaju dio vjenčane torte, a potom isti odmrzavaju i jedu s gostima na krštenju prvog djeteta, a da su Kate i William zamrznuli dovoljno torte za krštenja svih mališana, potvrdila je i sama palača 2018. godine kada je maleni Louis imao svoje krštenje.

Povezane vijesti

 'Jedan od tri gornja kata torte od osam katova koja je bila na vjenčanju vojvotkinje i vojvode bit će poslužen na svečanom krštenju princa Louisa', objavili su tada na službenom Twitter profilu britanske kraljevske obitelji. I dok će se mnogi sada zgroziti činjenicom da su gosti jeli tortu tada staru sedam godina, prema pisanju spomenutog medija, u istu se stavlja alkohol te se priprema na poseban način upravo kako bi prilikom zamrzavanja zadržala svježinu te bila jestiva u trenutku kada dođe do krštenja nekog od kraljevića.

Izbor Urednika

Royals