Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOZVOLJEN BROJ JE 30

Kraljica odobrila osobe koje će se po posljednji put oprostiti od Philipa

Autor N.R.
Autor N.R.

Sprovod je ove subote, 17. travnja

Izvor: Profimedia

Princ Philip će biti sahranjen u subotu, 17. travnja ove godine u Windsoru. Kako je palača potvrdila, prinčev sprovod će početi minutom šutnje u 15:00 u kapeli svetog Jurja (Georgea) u Windsoru, a isti će biti u skladu sa željama pokojnog princa. Zbog pandemije, lijes s pokojnikom neće biti izložen javnosti, ali će se održati povorka gdje će iza lijesa preminulog princa ići članovi obitelji dok će kraljica posljednja i sama ući u kapelicu kada će početi ceremonija.

princ Philip Izvor: Profimedia

Do danas nije bilo poznato koji će članovi obitelji biti dio posljednjeg ispraćaja Philipa. Kako zbog pandemije postoji ograničenje od samo 30 uzvanika, kraljica Elizabeta II. je bila ta koja je odobrila popis osoba koje će prisustvovati sprovodu. Kao što je već bilo jasno, jedan od njih je i princ Harry, koji je u nedjelju navečer stigao u Veliku Britaniju, i koji će do samog sprovoda biti u samoizolaciji. 

Palača je danas objavila finalni popis uzvanika. Uz kraljicu Elizabetu, s Philipom će se oprostiti i njegova djeca -  princ Charles, princeza Anne, princ Andrew i princ Edward. Njima će se pridružiti i njihovi partneri, Camilla, Tim Laurence i Sophie, vojvotkinja od Wessexa. Naravno, ni unučad princa nije izbačena s popisa. Tu su William i Kate, princ Harry, Beatrice i suprug Edoardo, Eugenie i suprug Jack, Zara i Mike Tindall, Peter Philips, Lady Louise i James Viscount Severn.

Kraljevska obitelj Izvor: Profimedia

Uz njih tu je i Philipova obitelj iz Njemačke, ali i još nekoliko osoba sa strane princeze Margaret. Neka od imena koja će nedostajati su Meghan Markle, Sarah Ferguson, Autumn Phillips te princ i princeza od Kenta. 

Povezane vijesti

Kao što je javnosti poznato, Meghan je ostala u Americi zbog čuvanja trudnoće. Uz Archieja, princu i nekadašnjoj glumici ovo će biti drugo dijete. Prisjetimo se, kći bi trebala doći krajem proljeća. Dok neki vjeruju ovom razlogu, drugi su uvjereni kako postoji i druga strana priče.

Meghan Markle Izvor: Profimedia

Premda su mediji izvijestili kako je trudnoća razlog zbog kojeg vojvotkinja od Sussexa neće prisustvovati posljednjem ispraćaju supruga kraljice Elizabete II., njezini bliski prijatelji izjavili su kako pravi razlog nedolaska leži u potpuno drugoj 'stvari'. Naime, Meghan je s princom Philipom imala poseban odnos i veoma ga je voljela. No njezina majka Doria inzistirala je na tome da Meghan ostane u Sjedinjenim Američkim Državama i ne riskira svoje zdravlje, a ona se na koncu složila s tim jer je zaključila da bi njezino prisustvo zasjenilo cijeli događaj. 'Smatra da se njezinim dolaskom ništa ne bi promijenilo u odnosu prema kraljici Elizabeti, a vjeruje i kako je ovo ključan trenutak da Harry izgladi odnose s ocem i bratom Williamom', izjavio je neimenovani izvor blizak Markle. 

Izbor Urednika

Royals