Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OKRENULA SE OBRAZOVANJU

Aninoj znatiželji nema kraja: 'Nabavit ću dozvolu za upravljanjem brodice'

Autor Nika Romek
Autor Nika Romek

Vjeruje u onu 'čovjek uči dok je živ'

Izvor: Robert Gašpert

Protekla godina bila je puna izazova. Kako za malog poduzetnika, tako i za glumačku scenu. Naime, Ana Maras Harmander i sama priznaje da je imala puno manje predstava nego li je to bilo prije pandemije. Upravo je zato imala i više slobodnog vremena. Kako joj ne bi bilo dosadno, odlučila se posvetiti obrazovanju. Upisala je tako jednogodišnje stručno usavršavanje za projektnog menadžera EU fondova, na poslovnom učilištu Experta u Zagrebu. Kako je i ta avantura stigla kraju, za Story.hr je ispričala o čemu je točno riječ. 

'Ostao mi je još završni ispit i dovršen projekt. Jako sam zahvalna na svemu naučenom i nadam se da ću imati prilike sudjelovati u gradnji nove budućnosti upravo EU fondovima', odmah nam je početku rekla 39-godišnjakinja. Priznala nam je kako već neko vrijeme ima želju za doškolovavanjem. 'Znatiželjne sam prirode i novo me uvijek zanima, tako da sam sada u ovoj nepredvidivoj godini odlučila staviti fokus upravo na to', Ana nije od onih koji stoje i čekaju. 

Ali, uvijek sam željela znati više pa sam čitala i ono što nije bilo zadano, što mi je često bilo i zanimljivije

S obzirom na to da se vratila učenju, pitali smo je kakva je bila studentica. 'Kao učenica, pa kasnije i studentica, jako sam bila posvećena praćenju nastave i tu bih već naučila pola. Doma bih uz malo truda sve ponovila i bila spremna. Ali, uvijek sam željela znati više pa sam čitala i ono što nije bilo zadano, što mi je često bilo i zanimljivije', dobro je organizirana. Upravo zato, balansiranje obiteljskog života, majčinstva, glume i učenja, nije bio problem. 

'Kao što sam već napomenula, ova nam je godina svima donijela velike promjene, tako ni mi u kazalištima nismo ostali imuni. Imala sam puno manje predstava nego inače pa sam mogla uskladiti sve obaveze. Malo organizacije i sve se stigne', ispričala nam je pa otkrila kako ona postiže savršenu koncentraciju. 

'Rijetko dajem savjete, jer smo svi drugačiji, i ono što meni pomaže, nekom drugom može odmoći. Ja volim biti tu i sada, posvećena onom što radim u tom trenutku, bilo da se radi o mom poslu, čitanju, vježbanju pa tako i učenju', za nju je to jednostavno. Iako sada ima još jedno znanje više u životu, vjeruje da ovdje nije kraj - kada riječ o obrazovanju. 

Povezane vijesti

'Joooooj, toliko toga bih htjela još naučiti, ispitati, pročitati, pogledati, mojoj znatiželji nema kraja. Ali, sljedeće sam odlučila dobiti napokon dozvolu za upravljanjem brodice, pošto od djetinjstva vozim male brodice, ali nisam se potrudila položiti ispit za dozvolu', govori nam buduća vozačice brodice. Stoga nam je bilo i jasno kada je rekla da vjeruje u onu da 'čovjek uči dok je živ'. 'Apsolutno! Pa u tome je sva ljepota života! Svaki dan učimo nešto novo, o sebi, o ljudima oko sebe. Svaki je dan prilika za novo učenje', objasnila nam je Ana, koja vjeruje da je stvorena da bude glumica. 'Da nisam glumica, bila bih plesačica ili spisateljica, ili fizičarka, ili... Eto, sad vidite zašto sam glumica', nasmijala nas je za kraj. 

Najčitanije

Najnovije