Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAŠA SVESTRANA PLESAČICA

Helena Janjušević: 'Albinin sam fan odavno, jedan poziv je bio dovoljan'

Autor Nikolina Guja
Autor Nikolina Guja

Plesačica i koreografkinja Helena Janjušević nastupala je uz brojne domaće i regionalne zvijezde. Svoj život ne može zamisliti bez plesa, ali, priznaje, niti bez slatkiša

Izvor: Privatni album

Nitko nije izumio ples, on je duboko u srcu svake kulture. Iako neki vjeruju da ne znaju plesati, stručnjaci tvrde da je to nemoguće jer je ples aktivnost koja povezuje ljude neovisno o njihovu podrijetlu. Upravo su plesni pokreti univerzalno sredstvo izražavanja koje nas ispunjava veseljem i zadovoljstvom, a dok je nekima on hobi, drugima je život. Jedna od njih je i Helena Janjušević, jedna od najboljih domaćih plesačica koju je šira javnost upoznala u showu ‘Ples sa zvijezdama’ kao mentoricu glazbeniku Damiru Kedži.

- Započela sam svoj plesni put kao mala u Puli, kod Slavice Šenk koja je stvorila puno renomiranih plesača. Od malih nogu sudjelovala sam u kazališnim predstavama i nastupala na plesnim festivalima u cijeloj Hrvatskoj. Puno sam naučila i od Igora Barberića, koji je iznimno talentiran za sve vezano uz ples, produkciju, režiranje i pjevanje - kaže nam Helena s kojom smo razgovarali baš na Svjetski dan plesa.

Timski rad, razumijevanje i sposobnost brze prilagodbe glavne su karakteristike koje bi profesionalan plesač trebao imati da bi uspio, a ova talentirana djevojka napominje kako je važno biti fizički spreman i uporan. 

Helena Janjušević Izvor: Privatni album


- Biti profesionalan plesač posao je u kojemu nikada ništa nije isto, svako snimanje ima svoje čari i ritam stvaranja, što nosi jedinstvene uspomene i događaje. Imala sam i razdoblje krize kada sam pomislila da mi je dosta, ali kriza nikada nije trajala dugo. Kada i samo zamislim što bih bila bez plesa, pojave se nemir i praznina. Ne mogu bez plesa, bilo u ulozi plesača ili koreografa, važno mi je da kreiram jer me to ispunjava - objašnjava Helena koja voli plesati na sve vrste glazbe i najčešće ne sluša tekst pjesme nego aranžman. 

- Afro ritmovi, zanimljivi industrial prizvuci, klasična glazba ili pop, nebitno koji žanr, jer na svaki se tijelo može kretati drukčije, što je meni oduvijek bio cilj - biti raznovrstan plesač. Uvijek ću se educirati u više plesnih stilova - ističe.

Plesnim životopisom Helena se može ponositi, ali i pohvaliti. Radila je s brojnim domaćim i regionalnim zvijezdama pa je tako bila na turneji sa Severinom, surađivala s Indirom, Frankom, Danijelom Marti­nović, Petrom Grašom, Lanom Jurčević, grupom Connect, Dinom Merlinom, a zaslužna je i za koreografiju ovogodišnje pobjedničke pjesme na Dori. 

Helena Janjušević Izvor: Privatni album


- Jedan poziv bio je dovoljan da postanem dio tima Albine Grčić. Njezin sam fan još od showa ‘The Voice’ jer ima karizmu na sceni i prekrasna je, a i privatno je draga i radišna. Jako sam zadovoljna i jedva čekam da vidite finalni produkt. Dogodile su se neke promjene, ali ne smijem previše otkrivati. Definitivno se dogodio upgrade verzije nastupa s Dore. Nije teško dočarati priču koju želiš da plesači prenesu ako imaš jasnu viziju, pjevačicu svjetskih kvaliteta i prodorne plesače. U ovom slučaju to definitivno imam. Misao vodilja za nastup na Eurosongu je zaigrana, senzualna i snažna Albina i moćni plesači - otkrila nam je ova 30-godišnjakinja koja se u posljednjih nekoliko godina zaljubila u produkciju i koreografiju, ali nezamjenjiv joj je osjećaj kada stane na pozornicu. Kada ne pleše, istražuje različite kulture, čita, svira, kajta i druži se s prijateljicama. 
- Volim more, prirodu i životinje, jednostavno me uvijek oraspolože. Opuštena sam, volim kad mi misli lutaju i potiču me na kreativnost - kaže Helena koja, osim impresivnim plesom, osvaja i predivnim osmijehom te zanosnom figurom pa ne čudi što je mnogi nazivaju jednom od najljepših domaćih dama.
- Kada samo pogledam svoje prijateljice koje su prekrasne i ambiciozne mlade dame, a da ne spominjem kolegice plesačice, mogu zaključiti da je Hrvatska bogata divnim ženama, u svakom smislu te riječi. Komentare vezane uz izgled ne percipiram koliko one vezane uz dobro odrađen projekt ili nastup, to me više ispunjava. Pazim na pre­hranu, vegetarijanka sam koja voli imati aktivan dan i neprestano plešem. No priznat ću vam, jako volim slatko! Palačinke, čokoladu i karamelu. Drugi porok su mi kokice, mogla bih ih jesti svaki dan. Volim jesti sve, i zdravu i manje zdravu hranu, samo da je balans uvijek prisutan - zaključila je.

Najčitanije

Najnovije