Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

u rodnom osijeku

Sašu Anočića neutješne kolege i obitelj ispratili na posljednji počinak

Autor Irena Grgić
Autor Irena Grgić

Glumčeva urna pokopana je uz vojne počasti

Izvor: Pixsell

Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Saša Anočić, koji je preminuo u utorak u 53. godini života, danas je ispraćen na posljednji počinak na Aninom groblju u svom rodnom Osijeku. Kako piše Večernji list, njegova urna pokopana je uz vojne počasti, a od prerano preminulog kolege oprostili su se i Vlasta Ramljak te 'kauboj' Rakan Rushaidat.

Saša Anočić Izvor: Pixsell

'Nevjerica, šok, provjeravanje je li istina pa bijes. Zašto si morao otići prerano, a onda se vraćamo u devedesete. Bljesak, lijepe uspomene, kada si nakon rata upisao Akademija bio si miran povučen, pognute glave. Svi ostale kolege bili su otvoreni, a trebalo je doći do Saše', prisjetila se na posljednjem ispraćaju glumica Vlasta Ramljak, prenosi spomenuti medij. 'Sam Bog zna što bih bio da mi se nije dogodio Sale, nemam pritužbi', kazao je Rakan Rushaidat citirajući kroz suze rečenicu iz 'Kauboja'.

Saša Anočić Izvor: Pixsell

Povezane vijesti


Posljednji pozdrav velikom glumcu odali su kolege iz osječkog HNK, ali i one iz Zagreba, umjetnički ravnatelj Teatra EXIT Matko Raguž, brojni umjetnici te svi 'kauboji' koji su više od pola sata pjevali pjesme iz predstave. Podsjećamo, Saša je 1998. godine u Zagrebu diplomirao glumu na Akademiji dramske umjetnosti . Isprva je kao glumac bio zaposlen u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, a kasnije je prešao u Zagrebačko kazalište mladih i naposljetku u Kazalište Trešnja. Član njihovog glumačkog ansambla postao je 2003. godine. U Kazalištu Trešnja ostvario je brojne zapažene uloge, jedno vrijeme bio i je ravnatelj. Režirao je niz predstava, od kojih je vjerojatno do danas najpoznatija ‘Kauboji’.

Saša Anočić Izvor: Pixsell

Najčitanije

Najnovije