Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U BORBI S DEPRESIJOM Kristen Bell priznala da je jela halucinogene gljive

Odlučila se na radikalan potez

 Izvor: Profimedia

Američka glumica Kristen Bell vodi 22 godina dugu bitku s depresijom. O svom stanju nije joj teško govoriti. Naprotiv, želi u javnosti podići svijest o teretu koji na svojim leđima nose depresivne osobe te se ne libi reći što je sve isprobala kako bi se bolje osjećala. 

Tako je, gostujući u podcastu Hypochondriactor doktorice Priyanke Wali, 40-godišnjakinja izjavila da je probala sve vrste liječenja, uključujući lijekove, meditaciju i razgovor s terapeutom. Otkrila je da je probala čak i psihodelične droge, odnosno psilocibinske gljive koje u sebi sadrže psihoaktivne spojeve psilocin i psilocibin pa ih nazivaju 'čarobnim gljivama'. U tim je trenucima, tvrdi, uz nju bio suprug Dax Shepard koji je čuvao djecu. Glumica je u podcastu rekla kako je isprobavanjem halucinogenih gljiva bila inspirirana nakon čitanja knjige Michaela Pollana pod naslovom 'How to Change Your Mind' (Kako promijeniti svoj um). 

 Izvor: Profimedia

'Knjiga istražuje utjecaj LSD-a i psilocibina na mozak što me potaknulo da isprobam psilocibin kako bih osjetila koje će mi se nove dimenzije otvoriti, gdje ću sve umom otputovati...Uz pomoć njega shvatila sam da postoje mnogo dublja i ljekovitija mjesta u mom umu koje do tada nisam dotakla', rekla je Kristen naglašavajući da je 'čarobne gljive' uvijek uzimala u sigurnom okruženju, sretna što je suprug Dax uvijek bio uz nju i vodio je u šetnje tijekom tih eksperimenata.

Povezane vijesti

 Zvijezdi filmova 'Preboljeti Saru Marshall' i 'Zločeste mame' depresija i tjeskoba i dalje naviru 'u valovima', tvrdi, ali danas se osjeća mnogo bolje i ne poseže za tako radikalnim rješenjima, već se posvetila vježbanju. 'Fizička aktivnost trebala bi biti prva stanica za bilo koga tko se osjeća depresivnim ili anksioznim jer se vježbanjem otpušta serotonin i endorfin. Osjećam se više koncentriranom, strpljivom i sposobnom. To mi odredi sljedećih četrdeset i osam sati', izjavila je svojedobno. 

Magazin

Royals