Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJTUŽNIJA PRIČA EUROSONGA Preživio je samo uz pomoć UNICEF-ove hrane

Tusse, danas 19-godišnjak, pobjegao je iz rata u Demokratskoj Republici Kongo i proveo vrijeme u izbjegličkom kampu prije nego što je kao osmogodišnjak došao u Švedsku

 Izvor: Instagram

Simpatični švedski predstavnik, u utorak navečer, na nastupu u polufinalnoj večeri u Rotterdamu osvojio je simpatije publike no mnoge će rastužiti njegova priča. Tusse - pravim imenom Tousin Chiza rođen je u Kinshasi, glavnom gradu Demokratske Republike Kongo 2002 godine, a svoj rodni kraj i obitelj napustio je kako bi izbjegao rat te je kao petogodišnjak završio u izbjeglištvu u Ugandi.

Nešto manje od tri godine je proveo u jednom kampu gdje je preživio zahvaljujući UNICEF-ovim paketima s hranom. Dobio je azil u Švedskoj, no promijenio je nekoliko udomitelja sve god se 2015. nije smjestio u selo Kullsbjörken. Roditelja se više ne sjeća jer ih nakon bijega od rata više nije vidio. Majka mu je prije pet godina preminula u Kongu, a s ocem je u telefonskom kontaktu.

Povezane vijesti

Tusse je veliki fan Eurosonga, a o svom rodnom identitetu i seksualnosti se ne želi izjašnjavati. Sudjelovao je na Povorci ponosa i kaže da ne želi biti etiketiran. 'Oduvijek sam vidio osobnost prije spola. Osobno sam malo oprezan stavljati etikete drugima. Isto tako, ni meni se ne sviđa da mi drugi stavljaju etikete. Postoji sloboda u tome da svakome treba biti dopušteno da bude ono što jest. I na isti način, želim da me vide onakvim kakav jesam. Ja sam jednostavno Tusse. Uvijek kažem svoje mišljenje, uvijek sam sretan, a ljudi nekako imaju problema s tim pa mislim da je ovo neka vrsta moje osvete. Sreća je moja osveta', poručio je.

Magazin

Royals