Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽIVOT LETI, KAPETANE

Dražen Petrović je prije 28 godina u zadnji tren odlučio putovati autom

Autor Nika Romek
Autor Nika Romek

'Svaka godišnjica smrti, svaki rođendan, svaki dan kada prođemo kraj igrališta i spomenika napravljenog tebi u čast...'

Izvor: Instagram

Bio je jedan od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša. I nakon dugih 28 godina tuga za Draženom Petrovićem u srcima obitelji, prijatelja i ljubitelja hrvatske košarke, ne jenjava. Na današnji dan 1993. godine napustio nas je košarkaški Mozart u automobilskoj nesreći. S obzirom na to da mnogi i dalje vjeruju da ga nema, sjećanje na njegov život danas je jače no ikada.

Godinama se nagađalo koje dvije osobe su bile s njim u automobilu tog kobnog jutra, a onda je otkriveno da je crvenim Golfom tog kobnog 7. lipnja 1993. upravljala njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy, manekenka i košarkašica, a treća osoba bila je turska košarkašica i njezina prijateljica Hilal Edebal koja se ni dandanas nije oporavila od teške nesreće i koja je gotovo potpuno izgubila pamćenje.

Ova kao i prošla pandemijska godina zaustavila je neke planove, turnire i veća događanja za 28. godišnjicu, ali na samu godišnjicu tradicionalno se polažu vijenci i cvijeće na Draženov spomenik na Baldekinu, brojni košarkaški klubovi, savezi, udruge, navijači, pojedinci i društveno političke strukture grada i županije.

'To je naša obaveza, dužnost kojom se odužujemo našem velikanu, i prilika kada našim najmlađim članovima pričamo o Draženu, njegovoj ulozi, životu i karijeri', poručio je Josip Milaković Jote, dugogodišnja alfa i omega omladinskog pogona s Baldekina, koja ponosno nosi ime proslavljenog košarkaša, pišu Sportske novosti.

Među prvima, uz obitelj, sjeti ga se svake godine njegov Šibenik, gdje je započeo svoju uspješnu karijeru. 'Svaka godišnjica smrti, svaki rođendan, svaki dan kada prođemo kraj igrališta i spomenika napravljenog tebi u čast, svaka pobjeda, svaki koš kojeg se na snimkama prisjetimo, sve je to Kapetane nešto posebno, naše, iskreno, 'nako znaš šibenski, za naježiti se svaki put iznova. Mladi pitajte starije, pitajte što je za ovaj grad donio taj cijelom svijetu veliki Dražen, a svima nama naš Mali Dražen. U Šibeniku vječno živiš, jer ŽIVOT LETI KAPETANE', napisali su na Instagram stranici posvećenoj Šibeniku, 'Iz Šibenika si ako...'. 

Povezane vijesti

Inače, spomenuta Hilal je 2011. godine prvi put progovorila o teškoj nesreći za New York Daily News gdje je pričala o problemima s kojima se stalno susreće. Tog kobnog 7. lipnja 1993. Dražen je stigao avionom iz Wroclawa u Frankfurt gdje ga je dočekala njegova tadašnja djevojka Klara , koja je bila fotomodel i košarkašica. Hrvatska je dan prije igrala utakmicu protiv Slovenije i plan je bio da se avionom vrate u Zagreb. Dražen se pak predomislio u posljednji trenutak i odlučio ići automobilom.

Najčitanije

Najnovije