Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BILO IM JE TEŠKO

Meghan i Diana od kraljice su željele nešto što nisu mogle dobiti

Autor Petra Kanić
Autor Petra Kanić

Utjecalo na njihov odnos s Elizabetom

Izvor: Profimedia

Kraljica Elizabeta ima težak posao. Svakako joj je najteže uravnotežiti interese kraljevstva s pitanjima osobnog života. 'Kraljica ne govori o vlastitim osjećajima i ne potiče druge da govore o svojim osjećajima', rekao je za strane medije Matthew Dennison, jedan od stručnjaka za kraljevsku obitelj. Dodao je kako je ta činjenica naročito utjecala na kraljičin odnos s 39-godišnjom Meghan Markle i pokojnom princezom od Walesa, Dianom

meghan i kraljica elizabeta Izvor: Profimedia

Objasnio je kako je njezin pristup raspravi o osjećajima njima onemogućio povezivanje s 95-godišnjom kraljicom na način na koji su to željele. 'Diana je često imala sastanke s Elizabetom, ali je u konačnici osjećala kako uvijek vode iste razgovore iznova. Princeza nikada nije smetnula s uma tko je njezina svekrva, što je predstavljalo barijeru. Ne znam je li Meghan bila u istoj situaciji, jer je bila odrasla žena s iskustvom kada se pridružila kraljevskoj obitelji, dok je Diana bila mlada djevojka. Međutim, mislim da su obje željele od kraljice dobiti ono što nisu mogle', objasnio je Matthew. 

diana Izvor: Profimedia

Inače, od tragične smrti princeze Diane prošle su gotovo 24 godine. Kraljica se tog kobnog kolovoza 1997. godine obratila javnosti i iznenadila emotivnim govorom, što je rijetkost u kraljevskoj obitelji. 'Ono što ću vam sada reći, kao vaša kraljica i kao baka, reći ću iz svog srca. Želim osobno odati počast Diani. Bila je izuzetno i nadareno ljudsko biće. U dobrim i lošim vremenima, nikada nije gubila sposobnost nasmiješiti se i smijati se, niti druge nadahnjivati svojom toplinom i ljubaznošću', izgovorila je kraljica spomenuvši te osobine, naizgled toliko strane kraljevskoj obitelji.

Povezane vijesti

Izbor Urednika

Royals