Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA STORY.HR

Mlada voditeljica Dnevnika: 'Tata me naučio da sve radim najbolje što znam'

Autor Petra Kanić
Autor Petra Kanić

Slavonka Nikolina novo je lice podnevnog Dnevnika HRT-a, a u razgovoru za Story.hr otkrila je sve o počecima svoje karijere i angažmanu na televiziji te otkrila čijeg će se savjeta uvijek pridržavati

Izvor: Privatni album

Slavonka Nikolina Ćosić nedavno je postala novo lice podnevnog Dnevnika HRT-a. Ovo joj nije prvo iskustvo pred kamerama, jer uz voditeljski posao radi i javljanja uživo. U razgovoru za Story.hr 28-godišnja novinarka ispričala je kako se u novoj ulozi osjeća odlično. 'Treme je bilo, ali minimalno. Reakcije su bile pozitivnije nego što sam očekivala. Za svaki Dnevnik se trudim dati maksimum, nadam se da i gledatelji to prepoznaju', rekla nam je. 

Izvor: Privatni album

Nikolinu je odmalena zanimalo što se krije iza kamere i kako nastaje ono što gledatelji vide. 'Put do prvog pojavljivanja pred televizijskom kamerom, moram priznati, bio je popločen godinama volontiranja, rada i učenja o tome kako mediji funkcioniraju', ispričala je mlada novinarka koja se prvi put ispred televizijske kamere našla na trećoj godini fakulteta. Smatra kako joj sva ta ranija iskustva dobro dođu u nebrojeno situacija u kojima se i danas zna naći. 'Iako sam oduvijek sanjala da radim na televiziji, bila sam svjesna da za ostvarenje tih snova treba puno rada i strpljenja. No koliko god uspjeh bio lijep, smatram da te to ne smije definirati kao osobu. Koliko si uspješan ili velik dokazuješ u odnosima prema ljudima, a ne time što radiš', smatra Nikolina. 

Nikolina Ćosić Izvor: Privatni album

Unatoč angažmanu na Dnevniku, dio radnih dana je i dalje u redakciji i na terenu. 'Moram reći da mi je ta kombinacija odlična. Javljanja uživo zahtijevaju da nekad u jednu minutu sažmem nešto što sam pratila i istraživala cijeli dan. Uz to, na terenu se uvijek mogu dogoditi nenadane situacije, koje su češće pravilo nego iznimka. Prvo javljanje za Dnevnik HRT-a bilo je istovremeno stresno i zabavno. Od tada sam ih imala ni sama ne znam koliko i to pod okolnostima koje nisam mogla ni zamisliti - poput pandemije i potresa. Javljanja s terena su najkompleksniji, ali meni najdraži dio posla', ispričala je Slavonka, koja je zbog posla iz Osijeka preselila u Zagreb. Iako sada voli Zagreb i sve ljude koje je tamo upoznala, priznaje kako joj je u početku bilo teško napustiti rodno mjesto. 

Nikolina Ćosić Izvor: Privatni album

'S jedne strane, nije mi bio problem spakirati kofere i doći, na takve stvari sam uvijek spremna, naročito jer sam znala da mi se pružila velika prilika. S druge strane, trebalo mi je sigurno pola godine da se naviknem na drugačiji mentalitet ljudi i način života. Osijek je uvijek bio moj dom i uvijek će biti. Osijek me odgojio i uvijek ću mu se vraćati', kaže Nikolina. A dok je živjela u Osijeku, bavila se plesom. Manjak slobodnog vremena naposljetku je presudio pa nije nastavila tim putem. 'Sport je dio mog života odmalena pa ljubav prema plesu sada nadoknađujem odlascima u teretanu. Za mene to nije briga samo o fizičkom, već i o psihičkom zdravlju. Nema te zbrke u glavi i stresnog dana koji dobar trening ne može raščistiti', smatra Nikolina. 

Nikolina Ćosić Izvor: Privatni album

U svemu što radi, ističe, najveća podrška su joj prijatelji i naročito obitelj. 'Moj pokojni otac me naučio nekoliko važnih životnih lekcija. Jedna je da, što god u životu radio, najvažnije je ostati čovjek, ali i da sve u životu mogu sama. Zato mi je on najveća inspiracija i poticaj da sve što radim, radim najbolje što znam. Velika podrška i oslonac također joj je i dečko Kristijan, s kojim je Nikolina u višegodišnjoj vezi. 

Povezane vijesti

'Mislim da nikada neću moći reći da sam postigla ili naučila sve što sam htjela. Nemam posebnih planova, no sviđa mi se put na kojem sam trenutačno i nadam se da će se u tom smjeru i nastaviti', zaključila je. 

Izbor Urednika

Royals